Šport
24 ogledov

Bianchi diha brez pomoči aparatov

Jules Bianchi, nesreča, Suzuka EPA
Na Veliki nagradi Japonske se je v nesreči huje poškodoval dirkač Marussie Jules Bianchi. Njegovo stanje je kritično.

Po zadnjih informacijah, posredoval jih je dobro obveščeni BBC, je operacija končana, Jules Bianchi pa naj bi dihal brez pomoči aparatov.

Dirkač Marussie je na dirki sicer trčil ob žerjav, ki je ob progi odstranjeval razbiti dirkalnik Adriana Sutila, in ob tem utrpel hude poškodbe glave. Charlie Whiting je sprva na stezo poslal varnostni avto, nato pa še drugič prekinil dirko, tokrat dokončno.

Bianchija so prepeljali v zdravstveni center, od koder so ga preselili v bolnišnico. ”Dirkač ni pri zavesti. V bolnišnico smo ga prepeljali z rešilcem, ker helikoper ne more leteti v takšnih pogojih. V tem trenutku ne moremo reči ničesar. O poteku dogodkov vas bomo obveščali,” je dejal tiskovni predstavnik Matteo Bonciani

Bianchi je bil operiran, njegov oče pa je za televizijo France 3 dejal, da je v kritičnem stanju. Odločilnih naj bi bilo naslednjih 24 ur. "Jules je dobil hud udarec v glavo," pa je povedal komisar dirke Mika Salo.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je sicer sprožila preiskavo nesreče. "Jules Bianchi je izgubil oblast nad dirkalnikom in trčil v zadnji del traktorja," so v obvestilu za javnost zapisali pri Fii in dodali: "Potem ko so delavci ob progi sporočili, da je dirkač poškodovan, smo na stezo poslali zdravniško osebje. Kasneje je sledilo še reševalno vozilo. Voznik je bil nato prepeljan v zdravniški center na dirkališču, od tam pa v bolnišnico. Prvi pregledi so pokazali na resno poškodbo glave, potrebna je bila operacija. Po njej bo prepeljan na intenzivni oddelek, kjer bo pod strogim nadzorom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.