Šport
25 ogledov

Prečrtana še Ropret in Sabolič

Selektor John Harrington je Anžeta Ropreta črtal s seznama. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po Boštjanu Grozniku, Igorju Cvetku in Žigi Svetetu se je selektor članske hokejske reprezentance John Harrington pred svetovnim prvenstvom divizije 1 zahvalil še Anžetu Ropretu in Robertu Saboliču.

Potem ko sta se vodja stroke pri slovenski hokejski reprezentanci John Harrington in njegov pomočnik trenerja Dany Gelinas pred nadaljevanjem priprav za svetovno prvenstvo divizije 1 v Ljubljani za sodelovanje zahvalila še mladima napadalcema Anžetu Ropretu in Robertu Saboliču, je na seznamu ostalo še 27 igralcev. Na seznamu je tudi branilec italijanskega kluba Renon Žiga Pavlin. Že pred tem pa je Harrington črtal Boštjana Groznika, Igorja Cvetka in Žigo Sveteta.

Na končnem seznamu, ki ga mora Harrington oddati najkasneje do 16. aprila, bo 23 imen (20 igralcev in trije vratarji). Selektor bo moral do takrat prečrtati še štiri igralce. Če Renon, ki trenutno igra finale italijanskega državnega prvenstva, do 16. aprila ne bo končal z nastopi v prvenstvu, bo med njimi zagotovo tudi Pavlin. Reprezentanci se je v torek pridružil tudi napadalec Jan Muršak.

Potem ko so risi že odigrali prvo pripravljalno tekmo (Japonce so s 3:2 premagali po kazenskih strelih), jih v sredo proti Dancem čaka naslednja. Prvenstvo se bo začelo v soboto. Naši pa se bodo na prvem srečanju ob 20. uri pomerili s Poljaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.