Šport
8116 ogledov

Pred dnevi zanikal svojo smrt, zdaj je odšel za vedno

Nick Bollettieri Profimedia
Poslovil se je eden največjih teniških trenerjev vseh časov.

V 92. letu starosti je zaradi okužbe ledvic umrl eden najslavnejših in vsesplošno priznanih teniških strokovnjakov na svetu Nick Bollettieri.

Mediji so ga za mrtvega razglasili že pred dvema tednoma, a je takrat njihovo poročanje označil za neresnično.

Nick Bollettieri Legenda Šport Razglasili so ga za mrtvega, zdaj se je oglasil: "Še vedno sem tukaj"

Zdaj je novica uradna, ameriški teniški trener je umrl za posledicami bolezni in kopice drugih zdravstvenih težav na svojem domu v mestu Bradenton v zvezni državi Floridi.

Bollettieri je bil pionir koncepta teniškega internata, v svoji dolgi in bogati karieri pa so se pod njegovim vodstvom kalila številna največja imena svetovnega tenisa.

Pomagal je pri razvoju kopice najboljših igralk in igralcev sveta, med drugimi je skrbel za Marijo Šarapovo, Marcela Riosa, Venus in Sereno Williams, Moniko Seleš in Martino Hingis. Pokojniku so se s spletnimi objavami poklonili številni veljaki iz sveta tenisa.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Bollettieri je eden najuspešnejših teniških trenerjev vseh časov. V 80. letih prejšnjega stoletja je odigral ključno vlogo pri preboju zmagovalca osmih grand slamov Andreja Agassija. Ta je leta 1992 presenetljivo osvojil najprestižnejši turnir na sveti travi All England Cluba, kar je pokojni teniški strokovnjak nekoč označil za vrhunec svoje trenerske kariere.

"Ko je Andre Agassi osvojil Wimbledon, je bilo to res nekaj posebnega," je pred 11 leti v intervjuju za Tennis365 dejal Bollettieri. "Nikoli ni bom pozabil, kako je volej Gorana Ivaniševića končal v mreži. Kakšen trenutek! Razburljivo je bilo delati z Andrejem, ker nikoli nisi vedel, kaj se bo zgodilo."

Komentarjev 1
  • Avatar SS666
    SS666 12:34 05.december 2022.

    Lepa leta...,RIP.