Šport
22037 ogledov

Razglasili so ga za mrtvega, zdaj se je oglasil: "Še vedno sem tukaj"

Nick Bollettieri Epa
Legendarni teniški trener je bil primoran negirati navedbe o svoji smrti.

V nedeljo (20. november) je v nekaterih medijih zaokrožila novica o smrti 91-letnega legendarnega teniškega trenerja Nicka Bollettierija, a se je dan kasneje izkazalo, da so bile navedbe preuranjene.

Priznani teniški strokovnjak je že nekaj let v dokaj slabem zdravstvenem stanju, zato je njegova družina v pričakovanju neizbežnega. "Moj oče je blizu prehodu na drugo stran. Imejte ga v mislih za miren odhod in to čudovito potovanje. Očka, radi te imamo," je na družbenih omrežjih zapisala njegova hči.

Nick Bollettieri | Avtor: Profimedia Profimedia
Zaradi napačne interpretacije zapisa se je po družbenih omrežjih razširila novica o njegovi smrti, kar so iz tabora slovitega trenerja, ki je bil zaslužen za uspehe številnih "nesmrtnih" igralk in igralcev, že zanikali.

"Zagotavljam vam, da sem navkljub temu, kar se govori, še vedno živ in živahen. Ob sebi imam družino in veliko obiskovalcev, kar me zelo veseli," je sporočil 91-letnik in se zahvalil za vsa prijazna sporočila podpore.

Bollettieri je leta 1978 ustanovil teniško akademijo Nick Bollettieri Tennis Academy (danes IMG Academy), kjer so pod njegovim vodstvom teniški talent razvijali Jim Courier, Monika Seleš in Andre Agassi. Vsi trije so se kasneje povzpeli na svetovni teniški prestol in osvojili kopico najprestižnejših turnirjev.

Priznani teniški strokovnjak je kasneje sodeloval tudi s številnimi drugimi velikimi imeni, kot so na primer Marija Šarapova, sestri Serena in Venus Williams, Martina Hingis, Ana Kournikova, Marcelo Rios in Kei Nishikori.

Z izjemno Nishikorija in Kournikove so imeli vsi omenjeni v nekem trenutku status najboljšega igralca oziroma igralke na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.