Šport
200 ogledov

Đoković se je znova rešil

Novak Đoković Epa
Srb Novak Đoković je skupinski del zaključnega turnirja ATP v Torinu končal neporažen. V tretjem nastopu je po treh urah in enajstih minutah igre premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 7:6.

Đoković je znova pokazal vse svoje mojstrstvo, saj je v tretjem nizu že zaostajal z "breakom", Medvedjev je namreč pri vodstvu s 5:4 serviral za zmago, toda Srb se je izvlekel in nato dvoboj sebi v prid odločil v podaljšanji igri. 

Dvoboj je bil brez tekmovalnega naboja, saj je imel Srb že zagotovljeno mesto v polfinalu, Rus pa je pred tem izgubil z rojakom Andrejem Rubljovom in Grkom Stefanosom Cicipasom. Slednja se bosta danes zvečer pomerila za preostalo prosto mesto v polfinalu.

ATP finals Šport Znani so že trije polfinalisti

Zmagovalec se bo v polfinalu pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je v zeleni skupini osvojil prvo mesto z izkupičkom 2-1, Novak Đoković pa bo igral proti Američanu Taylorju Fritzu.

Novak Đoković Bo lahko igral? Šport Avstralci sprejemajo odločitev glede Đokovića za prihodnje leto

Đoković je z zmago proti Medvedjevu zaslužil skoraj 370.000 evrov, kolikor je vredna vsaka zmaga na zaključnem turnirju, in hkrati ohranil stoodstotni izkupiček v Torinu, ki mu lahko ob končni zmagi v nedeljo prinese nagrado v višini nekaj več kot 4,5 milijona evrov.

Rafael Nadal Zaključni masters Šport Konec sanj za Nadala

Izid, finale ATP:
- rdeča skupina, 3. krog:
Novak Đoković (Srb/7) - Danil Medvedjev (Rus/4) 6:3, 6:7 (5), 7:6 (2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.