Šport
45 ogledov

Pred množico navijačev spet prvi

Tim Gajser Profimedias
Tim Gajser je dobil tudi prvo in tudi drugo dirko na Veliki nagradi Lombardije.

Tim Gajser ima vse večjo in večjo prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ob odsotnosti poškodovanega Francoza Romaina Febvreja, ki je zaradi poškodbe že moral izpustidi dirki pred tednom dni v Veliki Britaniji, je že na prvi dirki za Veliko nagrado Lombardije zanesljivo prišel do novih 25 točk. Ta dosežek je ponovil tudi v drugi vožnji, skupno pa ima že skoraj 100 točk naskoka pred italijanskim veteranom Antoniom Cairolijem.

Slovenski motokrosist, ki ga je v Italiji znova podpirala tudi velika množica slovenskih navijačev, se je v prvi vožnji odlično pognal že s starta in vodil od prvega zavoja dalje. Nekaj časa mu je uspešno sledil Nemec Max Nagl, hiter pa je bil tudi Belgijec Clement Desalle. Medtem ko se je Gajser odpeljal naprej, je belgijski motokrosist prehitel nemškega, pred Nagla pa se je na koncu prebil tudi Francoz Gautier Paulin.

"Tu je zelo toplo, ni lahko voziti. Vesel sem nove zmage. Užival sem. Proga je bila polna grbin. Zelo sem vesel. Upam, da bo tudi v drugo šlo tako dobro," je po novih 25 točkah dejal Gajser.

V drugi vožnji se je Gajser dolgo boril s Cairolijem, na koncu pa mu je vrnil za predhodno prehitevanje in se v zadnjih krogih odpeljal naprej. Cairoli je nato izgubil še boj s Paulinom. Ta je bil drugi na VN Lombardije, tretje mesto pa je po obeh vožnjah osvojil Desalle.

"Druga vožnja je bila razburljiva, mislim da najtežja v celotni sezoni, na trenutke skoraj nekoliko 'umazana', s Cairolijem sva se odlično borila. Zadovoljen sem z današnjo dirko. Navijači so ustvarili izjemno vzdušje, hvala vsem za podporo," je po dirki z nasmeškom na obrazu dejal zadovoljni Gajser, ki je po dveh odličnih predstavah osvojil že sedmo skupno zmago letos.

Jernej Irt, ki se je vrnil po poškodbi, se je pa zato na zadnji dirki v Veliki Britaniji poškodoval njegov brat Peter, je bil v prvi vožnji 27., v drugi pa 26. Skupno je bil 27.

Gajser je z novimi 50 točkami po 12 dirkah pri 532, Cairoli jih ima 440, Febvre pa jih ima 408.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.