Šport
19 ogledov

Pred težko nalogo

Marco Modolo Luca Berardocco Gianvito Misuraca Gorica NK Domžale Prva liga TS Šp Simon Maljevac
V drugem predkolu Lige Evropa bosta danes nastopila tudi oba primorska predstavnika. Koper gostuje v Azerbajdžanu, Gorica na Norveškem.

Koperčani so v prvem predkolu Lige Evropa prepričljivo izločilo črnogorski Čelik s skupnim rezultatom 9:0, tokrat pa jih čaka precej težje dejanje. Gostovali bodo v Azerbajdžanu pri Neftçiju iz Bakuja. "Nevarni so. V svojih vrstah imajo 8 do 9 tujcev, predvsem Brazilcev. Vratar Saša Stamenković je nekdaj branil za Crveno zvezdo ... na vseh položajih so kakovostni," je za spletno stran Kopra dejal pomočnik glavnega trenerja Alen Ščulac.

"Čeprav jih dobro poznamo, se nanje ne smemo preveč ozirati. Skrbeti moramo predvsem za to, da naša igra steče tako, kot smo si zamislili," pa je dodal trener Rodolfo Vanoli, ki je o tokratnem tekmecu menill: "So kvalitetna ekipa, sestavljena iz enakovrednih posameznikov v kateri pa morda za malenkost odstopa napadalec in kapetan Flavinho. Opazil sem, da so nevarni predvsem na levi strani. Ne smemo jim dopustiti, da se razigrajo, v nasprotnem primeru se nam slabo piše." Dvoboj bo na svojem prvem programu prenašala televizija Sport Klub.

Pri vodilni norveški ekipi

Svojo evropsko pot začenjajo tudi slovenski pokalni zmagovalci iz Nove Gorice. Njihov tekmec bo norveški Molde. Ta po 15. kolih vodi v norveškem prvenstvu s šestimi točkami naskoka pred zasledovalci. "Molde je kakovostna ekipa. Je v tekmovalnem pogonu, je vodilna na lestvici domače lige. Zagotovo nas čaka težko delo. Toda v tekmo gremo odločno. Če bomo disciplinirani, dobro stali na igrišču, bo izid dober. Zagotovo bomo poskušali doseči zadetek," je dejal pomočnik trenerja pri Gorici Miran Srebrnič. Tekma se bo začela ob 20.30

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.