Šport
29 ogledov

Predsednik Barce zaslišan

Bartomeu Barcelona novi predsednik Neymar pogodba Reuters
Predsednik Barcelone se je na madridskem sodišču zagovarjal pred obtožbami o utaji davkov pri prestopu brazilskega nogometaša Neymarja.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu se je moral zglasiti na madridskem sodišču, kjer so ga zaslišali glede spornega prestopa brazilskega nogometaša Neymarja leta 2013.

Kontroverzni prihod člana Santosa je zaradi kasnejših razkritij odnesel že Bartomeuovega predhodnika Sandra Rosella, zdaj pa Bartomeuja obtožujejo, da je ob prestopu utajil za 2,8 milijona evrov davkov, ki so državi pripadali ob kar 86 milijonov evrov vrednem poslu (po nekaterih številkah tudi 94,8 milijona), za katerega so sprva sicer trdili, da je klub stal zgolj 57 milijonov.

52-letni nekdanji podpredsednik kluba  vztraja, da je nedolžen, trdi pa tudi, da so proti koncu lanskega leta Katalonci s plačilom 13,5 milijona evrov zaostalih obveznosti poravnali tudi znesek, za katerega ga obtožujejo. 

Bartomeu je sodniku Pablu Ruzu, ki vodi primer, po poročanju španskih medijev zatrdil, da se v prestope ni vmešaval in da je za to skrbel njegov predhodnik in dolgoletni sodelavec Rosell. Zanikal je tudi očitano utajo davkov in dejal, da ni sodeloval niti v pogajanjih niti pri pripravi kar sedmih pogodb, ki jih je Barcelona poleg Santosa podpisala še s številnimi v prestop vpletenimi vlagatelji. 

Oba predsednika, sedanji in nekdanji, tako obtožbe zavračata. Bartomeu je prepričan, da je sodni proces zrežiran in ne odstopa od svoje kandidature za nov predsedniški mandat v katalonskem nogometnem klubu. Barcelonin predsednik je še dodal, da je klub pod drobnogledom zaradi svoje podpore katalonskemu referendumu za neodvisnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.