Šport
19 ogledov

Predstavitev Rodrígueza že danes

James Rodriguez EPA
James Rodríguez je dopoldne opravil zdravniški pregled v Madridu, zvečer pa ga je kraljevi klub že uradno predstavil navijačem.

James Rodríguez je podpisal šestletno pogodbo z madridskim Realom, kraljevi klub pa bo za  Kolumbijca Monacu odštel 80 milijonov evrov. Triindvajsetletni nogometaš si bo nadel številko 10, ki je bila v minuli sezoni nezasedena po odhodu Mesuta Özila k Arsenalu. Najboljši strelec svetovnega prvenstva bo na leto sicer zaslužil pet milijonov evrov.

"Z Monacom smo se dogovorili o višini odškodnine, tako da ni več ovir za podpis," so popoldne sicer sporočili iz kraljevega kluba. Uradna predstavitev je bila opravljena ob 20. uri, navijači pa so na stadion Bernabéu lahko vstopili pol ure pred svečanostjo.

Rodríguez je kariero sicer začel v kolumbijskem Envigadu, nadaljeval v argentinskem Banfieldu, njegov prvi evropski klub pa je bil Porto. Za kolumbijsko reprezentanco je odigral 27 tekem in dosegel 11 golov. Je tudi lastnik uradno najlepšega gola na minulem prvenstvu, dosegel ga je v osmini finala, v kateri je njegova reprezentanca premagala Urugvaj z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.