Šport
68 ogledov

Denarja ne morejo vrniti

James Rodruguez EPA
Med ljubitelji stav je nekaj takšnih, ki menijo, da jih Športna loterija ogoljufala pri stavi na najboljšega strelca prvenstva. Pri slednji zatrjujejo, da ni tako.

Našega bralca je zmotilo, da med stavnimi ponudbami, ki jih je za najboljšega strelca svetovnega prvenstva ponudila Športna loterija, ni bilo Jamesa Rodrigueza, ki je bil najboljši strelec, niti ni bilo moč izbrati tudi možnosti "nekdo drug".

"Kako se bi počutili, če bi vplačali loto listek pri Loteriji Sloveniji, kjer lahko izberemo številke od ena do 39, potem pa bi bila izžrebana številka nad 39 (recimo 43), ob tem pa bi že imeli šest številk pravilnih? Verjetno bi se počutili oguljufanega," je razmišljal bralec in dodal: "Pozanimal sem se, kako je pri ostalih stavnicah po svetu. Vse stavnice, ki so ponujale ta tip stave, so imele poleg imensko napisanih potencialnih najboljših strelcev, možnost stave, da bo strelec nekdo drug. S to možnostjo so seveda stave legalne, saj ti je ponujena možnost dobitka."

Odvisno od stavnice

"Na stavni listi Rodrigueza nismo imeli.Tudi možnosti »nekdo drug« ni bilo. Praksa različnih stavnic je različna. Nekatere stavnice imajo tudi to možnost, vendar se ta opcija večkrat uporablja recimo pri ekipah ali rezultatih, pri igralcih, ki jih je na takšnem turnirju nekaj sto, pa težje," so nam odgovorili s Športne loterije.

Ker nobene od omenjenih dveh možnosti ni bilo mogoče izbrati, to pomeni, da je vsakdo, ki je stavil na najboljšega strelca prvenstva, tudi izgubil. "Žal to pomeni prav to. Enako kot pri ostalih stavah. Če napoved ni pravilna, je stava nedobitna," nam je dejal izvršni direktor za področje iger pri Športni loteriji Primož Pöschl.

Ta je na vprašanje, ali so v tem primeru ljudem, ki so stavili, ponudili vse možnosti za dobitek, odgovoril: "V času svetovnega prvenstva smo ponudili nekaj čez 2.000 stavnih možnosti in menimo, da je bilo konkretne izbire dovolj. Mejne želje se vedno pojavljajo in nikakor ni moč zadovoljiti vseh. V praksi pa velja, da 20-30 možnosti, tvori 85-90% vplačanih stav. Večina igralcev igra na tip izida tekme, na skupno število doseženih zadetkov in možnost polčas/konec, po tem pa se število hitro manjša."

Pred štirimi leti dobitek le z Villo in Forlanom

Nekaj podobnega se je sicer zgodilo tudi pred štirimi leti, ko so si naslov najboljšega strelca na svetovnem prvenstvu v Južmi Afriki s petimi zadetki razdelili Thomas Müller, Wesley Sneijder, David Villa in Diego Forlan. Na listi strelcev so pri Športni loteriji takrat imeli samo Villo in Forlana. "Kot sem omenil že prej, je treba na listku imeti vse napovedi točne. Denarja nismo vrnili in tudi v letošnjem primeru ga ne moremo."

Največ stav za njaboljšega strelca je bilo sicer vplačanih na Lionela Messija (nekaj manj kot 2.500 evrov), drugo mesto pa je osvojil Neymar (1.500 evrov).

Komentarjev 1
  • otohazza 10:47 16.julij 2014.

    Slo TV nam je zablokirala druge programe in zdaj se hvalijo z veliko gledanostjo, ravno tako je pri stavnicah, ker imamo samo eno se delajo norca, če pa bi spustili druge stavnice v državo bi lahko Športna loterija zaprla vrata.