Šport
4 ogledov

Premagali utrujenost in osvojili bron

Bolj kot s Tunizijci so se Slovenci na tekmi za tretje mesto borili z utrujenost
1/12
Žurnal24 main
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pescari osvojila bronasto odličje, potem ko je v tekmi za tretje mesto premagala Tunizijo s 3:0.
 
 

To je bila bolj borba s samim sabo in utrujenostjo.

Gregor Hribar

 
Slovenski odbojkarji so osvojili prvo kolajno na večjih tekmovanjih. V Pescari so na sredozemskih igrah v tekmi za tretje mesto s 3:0 (25:18. 25:23, 25:19) nadigrali Tunizijo in si zasluženo okoli vratu nadeli bronaste kolajne. S tem so odbojkarji izenačili dosežek rokometašev in rokometašic, ki so doslej kot edini na sredozemskih igrah stopili na zmagovalni oder v ekipnih športih. Italijanska moška odbojkarska reprezentanca je v finalu sredozemskih iger v Pescari premagala Španijo s 3:1 (23, -21, 16, 22), Zlato so osvojili Italijani , ki so v finalu s 3:1 premagali Španijio .

"Vedeli smo, kaj nas čaka na tej tekmi. To je bila bolj borba s samim sabo in utrujenostjo. V sedmih dneh smo odigrali namreč šest tekem s skoraj isto postavo. Včeraj nam je morda celo poškodba Pajenka onemogočila tudi igranje v finalu. Prepričan sem, da smo si zaslužili tretje mesto. Celoten turnir smo igrali dobro. V prvem kolu smo sicer izgubili proti Italiji, nato pa si nismo več smeli privoščiti poraza. Bilo je kar naporno. Menim, da smo bili tu realno edini, ki se lahko kosamo s Španci in Italijani," je po zmagi povedal selektor Gregor Hribar .

Zdaj jih čakajo kvalifikacije za SP. © STA

 
"Čeprav smo bili zelo blizu senzacije in smo v polfinalu z 2:0 v nizih vodili proti evropskim prvakom Špancem, je ta kolajna nekaj zelo velikega. Preden smo zapustili slačilnico smo se dogovorili, da pokažemo svoj maksimum proti Tuniziji. Bolj kot psihologija je bila problem biologija. Ne vem kako je z drugimi fanti, ampak osebno sem zelo utrujen," pa je povedal Andrej Flajs .

Poleg njega so največje breme v slovenski reprezentanci nosili še kapetan Tine Urnaut , Alen Pajenk , Dejan Vinčič , Matej Vidič , Miha Plot in Alen Šket . Slednji je bil najbolj učinkovit igralec na tekmi proti Tuniziji, po uspehu pa je dejal: "S svojimi predstavami sem res zadovoljen, čeprav je zmeraj moč storiti še kaj več. Dosegli smo lep dosežek, zdaj pa nas čakajo že naslednja tekmovanja in to je lepa spodbuda za naprej. S to ekipo imamo lepe možnosti še za kakšno pozitivno presenečenje."

Odbojkarji se bodo ponovno zbrali že 27. julija, ko se začnejo priprave za nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Na Poljskem se bodo Slovenci poleg domačinov pomerili še s Francijo in Slovaško . Le prvi dve mesti zagotavljata nastop na SP, ki bo prihodnje leto v Italiji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.