Šport
4 ogledov

"Premoremo dovolj kakovosti"

Denić Slovenija Čile SP v rokometu EPA
Slovenska reprezentanca je zmagala na uvodnih dveh kvalifikacijskih tekmah za nastop na EP prihodnje leto na Poljskem, v tem tednu pa jo čakata dve tekmi s Švedsko.

Slovenska reprezentanca se je prvič zbrala po svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je osvojila osmo mesto. Na nedeljskem zboru na Čatežu so zavoljo obveznosti na klubskem prizorišču manjkali Uroš Zorman, Sebastian Skube, Gašper Marguč, Dean Bombač in Gorazd Škof, ki se bodo v današnjih večernih urah pridružili soigralcem in pred torkovim odhodom v Skandinavijo opravili le en skupni trening.

V slovenski ekipi ne skrivajo, da bi bile štiri točke v tem tednu naravnost sanjski izplen, a zavoljo moči skandinavskega rokometnega velikana bo to zelo težko dosegljivo. "V naši ekipi ni nobenih kadrovskih sprememb, po mojem mnenju pa je to tudi največja moč slovenske reprezentance. Časa za pripravo je zelo malo, osebno pa menim, da premoremo dovolj kakovosti, da se v teh dveh dneh dobro pripravimo za Švedsko. Na tekmeca se vedno pripravljam, kot da bo zaigral v najboljši zasedbi, tako bo tudi v tem tednu proti Švedski," je na novinarski konferenci v Termah Čatež dejal slovenski selektor Boris Denić.

Njegov kolega, nekdanji član zlate švedske reprezentance in dolgoletni igralec Kiela, Staffan Olsson, je namesto poškodovanega Magnusa Perssona poklical dokaj neizkušenega Marcusa Dahlina, a tu so številni imenitni igralci, ki zastopajo barve močnih nemških ali madžarskih klubov, kot so Mattias Andersson, Jim Gottfridsson, Tobias Karlsson (vsi Flensburg-Handewitt), Fredrik Petersen, Mattias Zachrisson, Jesper Nielsen (vsi Füchse Berlin), Niclas Ekberg (Kiel), Jonas Kallman (Pick Szeged) in Andreas Nilsson (Veszprem).

"Na prvi tekmi na Švedskem bo imela veliko vlogo dnevna pripravljenost, pa tudi sama regeneracija igralcev, še posebej tistih, ki se nam bodo pridružili v današnjih popoldanskih urah. Upam, da se bomo že na prvi tekmi predstavili v lepi luči, a našo boljšo predstavo vendarle pričakujem na celjski tekmi, ko bomo prikazali igro, ki nas je že doslej krasila," je dejal zunanji igralec francoskega D'Aixa Klemen Cehte.

Krilni igralec beloruskega Meškova Simon Razgor je dodal: "Vsi v reprezentanci vemo, kaj moramo storiti. Že na prvi medsebojni tekmi bomo naredili vse, da se iz Växjöja vrnemo z ugodnim izidom. V tem trenutku razmišljamo le o tej tekmi, šele po njej se bomo osredotočili na nedeljski obračun v Celju."

Po dveh odigranih kvalifikacijskih tekmah sta Švedska in Slovenija zbrali po štiri točke, Slovaška in Latvija pa sta brez njih. Na sklepni turnir stare celine, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

Komentarjev 1
  • umetnik123 21:29 27.april 2015.

    Igralci imajo dovolj kakovosti, to ni dvoma, problem je pri selektorju.