Šport
2 ogledov

Slovenci polnijo baterije v puščavi

Slovenski rokometaši EPA
Zmaga nad Makedonci v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju je korenito spremenila razpoloženje med slovenskimi rokometaši.

Selektor Boris Denić je po nedeljski zmagi nad Makedonci v današnjih dopoldanskih urah organiziral regeneracijski trening, v popoldanskih urah pa svojim izbrancem omogočil, da so se podali na organiziran ogled puščave.

Prvega pravega prostega popoldneva so se v slovenskem taboru zelo razveselili, po več kot mesecu dni osredotočenosti na rokomet jim bo današnji izlet - v slovenski ekipi so ga priredili zadnji med vsemi udeleženci svetovnega prvenstva - koristil pred novimi zahtevnimi tremi tekmami, ki jih bo reprezentanca odigrala do konca tega tedna v Dohi.

"Po nedeljski izjemno čustveni tekmi z Makedonijo in naelektrenih reči v zadnjem obdobju je za nas prav poseben dan. Po dopoldanskem lažjem treningu si gremo danes malce napolniti baterije v puščavo in se sprostiti, po tekmi med Francijo in Argentino pa se bomo pogovarjali o našem četrtfinalnem tekmecu," je dejal kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman.

Naslednji tekmec je lahko zaskrbljen

"Osnovni cilj smo izpolnili, uvrstili smo se v dodatne kvalifikacije za nastop na olimpijske igre v Rio de Janeiru. Kar smo si želeli, smo tudi naredili, pred nami pa je boj za polfinale. Zavoljo tega položaja nimamo nobenega razloga za stres, na četrtfinalni tekmi bomo zagotovo dali vse od sebe. Naš naslednji tekmec je lahko kar malce zaskrbljen, saj smo najbolj nevarni, ko smo razbremenjeni," je še dejal Zorman.

Kapetan slovenske izbrane vrste je bil po nedeljski tekmi nad Makedonijo zelo impulziven, zmago pa je "podaril rojakom v domovini, ki udobno zleknjeni v naslonjačih ali posteljah komentirajo njihove rokometne predstave na negativen način".

"V zadnjih dneh se je enostavno nabralo preveč negativnih stvari do slovenske reprezentance. Pozitivna kritika je vedno dobrodošla, to smo vedno podpirali v naši ekipi in jo stoično prenašali, kot kapetan ekipe pa tudi nikoli nisem bežal od odgovornosti. Od začetka priprav za Katar je bilo izrečeno veliko slabega na naš račun, enostavno sem se čutil dolžnega, da stopim v bran ekipi in jo tudi zaščitim. Za svojimi izrečenimi besedami stojim, kot kapetan sem se enostavno moral tako odzvati," je v bolj mirnem tonu dan po tekmi z Makedonijo dejal Zorman.

Komentarjev 1
  • jaki 20:32 26.januar 2015.

    Makedonci so jih poslali na izlet, Francozi pa domov...