Šport
26 ogledov

Presenetljive težave Đokovića in Murraya

novak đoković Reuters
V sončnem Indian Wellsu, kjer temperature dosegajo tudi do 34 stopnij celzija, poteka prvi masters sezone. V drugo kolo sta se z lahkoto uvrstila Rafael Nadal in Roger Federer, medtem ko sta imela Novak Đoković in Andy Murray presenetljivo nekaj več težav.

Andy Murray, ki nastopa na prvem turnirju po porazu v finalu OP Avstralije, je potreboval tri nize za zmago proti Rusu Evgeniju Donskoju. Škot je prvi niz, v katerem je po zaostanku 1:5 sicer uspel izenačiti, izgubil 5:7, nato pa se v naslednjih dveh (6:2, 6:2) izognil prvovrstnemu presenečenju. ''V zadnjih letih sem imel tukaj kar nekaj težav in Donskoj je začel zelo, zelo dobro. Poskušal sem vztrajati v izmenjavi in v drugem nizu sem veliko bolje začutil žogo. Tenisa nisem igral šest tednov, zato ne morem pričakovati, da bom takoj prikazal najboljšo igro,'' je povedal Škot.

andy murray | Avtor: Reuters Reuters
Prav tako tri nize je za zmago potreboval prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je v prvem nizu povsem razorožil Italijana Fabia Fogninija (6:0), nato pa mu je v drugem nekoliko popustila koncentracija in Fognini je uspel poravnati na 1:1. V odločilnem nizu je Đoković ponovno pritisnil na plin in si z rezultatom 6:0, 5:7, 6:2 zagotovil napredovanje. ''Fabio je igral zelo dobro v zaključku drugega niza, a krivda je bila popolnoma moja. Pri 4:2 sem odigral slabo igro, v kateri sem naredil nekaj neizsiljenih napak, ki so ga vrnile v dvoboj. V naslednjem trenutku sva bila že poravnana in sledilo je nekaj tesnih iger. Vesel sem, da sem naprej,'' je povedal Đoković.

Že v soboto sta se v tretje kolo prebila povratnik na trda igrišča Rafael Nadal in branilec naslova Roger Federer. Španec je s 7:6(3), 6:2 premagal Američana Ryana Harrisona, Švicar pa je bil s 6:2, 6:3 boljši od Uzbekistanca Denisa Istomina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.