Šport
21 ogledov

Rivalstvo, ki je zasenčilo Federerja in Nadala

andy murray novak đoković EPA
Prvi grand slam sezone v Melbournu je že v polnem zagonu. Za glavnega favorita velja Novak Đoković, trikratni zmagovalec OP Avstralije, visoko pa kotira tudi Andy Murray, ki se na igrišču vedno rad pomeri s prvim igralcem sveta.

Britanski teniški igralec Andy Murray je pred začetkom prvega grand slama na OP Avstralije spregovoril o velikem rivalu in prijatelju Novaku Đokoviću. Tenisača, ki sta po večletnem Sizifovem delu uspela prekiniti dominacijo Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, na velikem spektaklu v Melbournu veljata za prva favorita turnirja.

Đoković in Murray sta se do danes pomerila že 17-krat. Desetkrat se je zmage veselil Srb, sedemkrat pa Škot.  V deželi tam spodaj sta se srečala dvakrat. Đoković je v finalu leta 2011 popolnoma deklasiral Murraya in slavil s 3:0 v nizih. Lani sta se pomerila v polfinalu, kjer pa je bilo veliko bolj izenačeno. Škot je v dvoboju že povedel z 2:1 v nizih, zmaga pa je na koncu spet pripadla Đokoviću, ki je dobil četrti in peti niz.

''Iz lanskega polfinala sem se veliko naučil. To je bil zelo pomemben obračun za celotno sezono,'' je povedal Murray, ki je v letu 2012 osvojil zlato olimpijsko kolajno in prvi grand slam v karieri. ''Tisti poraz sem prebolel veliko hitreje, kot kakšnega drugega na turnirjih za grand slam. Občutek sem imel, da sem igral dobro in iz dvoboja nekaj odnesel,'' je dodal 25-letnik, ki je po štirih zaporednih porazih v finalih turnirjev za grand slam lani slavil v New Yorku. V Flushing Meadowsu je v petih nizih ugnal prav Đokovića.

Tenisača se poznata že od malih nog, saj je Murray od Srba starejši vsega teden dni. ''Ne na tekmi ne na treningu nisem nikoli imel nobenih težav z njim. V vsem tem času, ki sva ga preživela v karavni, nisva imela nobenih konfliktov. Mislim, da je po obračunih, ki sva jih odigrala v zadnjih letih, najino medsebojno spoštovanje še naraslo,'' je povedal Murray, ki se vedno rad pomeri s trenutno najboljšim tenisačem na svetu. ''Če bom igral z Novakom, to pomeni, da bom igral v finalu, in seveda si tega želim. Vem pa, da je na teh turnirjih težko priti tako daleč,'' je zaključil 25-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.