Šport
16 ogledov

"Presrečni, ker smo zdržali vso sezono"

Po pokalni bodo pivovarji v vitrine pospravili še prvenstveno lovoriko. (Foto: G Žurnal24 main
Kolo pred koncem MIK 1. lige so Celjani po zaslugi zmage v Ormožu že postali državni prvaki. "Presrečni smo, ker se je naslov vrnil v Celje in ker smo zdržali celotno sezono," pravi direktor Roman Pungartnik.

Zadnja tekma z Gorenjem v Zlatorogu bo samo še sladkorček za navijače. Celjani so v rednem delu doživeli tri remije - enega pod taktirko nekdanjega trenerja Toneta Tislja - prvič pa so bili poraženi šele v končnici, vsega skupaj so klonili dvakrat. Z zmagama nad bodočimi prvaki se lahko pohvalita Gorenje in Trimo. Kar zadeva igro, je vsekakor viden preskok na višjo raven glede na lansko sezono. Jasno ob dejstvu, da so v klub prišle kakovostne in izkušene okrepitve. Svoj prostor pod celjskim soncem sta našla tudi dva obetavna dragulja domače rokometne šole David Razgor in Gašper Marguč. V seštevku pa to ne bo dovolj za vrnitev v evropski vrh. A v Celju že snujejo načrte za okrepitve.

Že precej časa je znanih nekaj okrepitev za naslednjo sezono: Nejc Poklar (srednji zunanji), Mirko Alilović (vratar), Momir Rnić (levi zunanji), Dragan Gajić pa tako ali tako za pivovarje nastopa že letos. Celjani iščejo še krožnega napadalca.

Alem Toskić je po letošnji sezoni zagotovo na moč zadovoljen zaradi prihoda Uroša Zormana. Celjski srednji zunanji mu je namreč uporabne podaje pošiljal kot po tekočem traku, zato je bil srbski krožni napadalec redno med najboljšimi strelci pivovarjev. O njegovem obrambnem učinku pa tako ali tako ni dvomov. "Izjemno sem zadovoljen. Težko opišem občutke, ki me obhajajo sedaj, ko naslov vračamo v Celje. Prejšnja sezona se nam ni izšla. Zato je sedaj še toliko bolj sladko veselje. Zasluženo smo prvaki. Dokazali smo, da smo prava ekipa ter da igramo odličen rokomet. Z igrami preko vse sezone smo gradili ta rezultat, danes pa smo v tekmi, ki je za nas pomenila vse, to le še enkrat dokazali. Čaka nas še enka tekma in tudi to želimo odigrati maksimalno ter se tako poveseliti z našimi navijači," je po osvojenem naslovu dejal Toskić.

Za Romana Pungartnika je prvenstveno zmagoslavje prvo na direktorskem stočku. "Vsekakor je lepo. Prejšnje leto smo ostali brez naslova, še leto prej pa je zadnje kolo odločalo o njem. Sedaj smo prvaki pred zadnjim kolom in smo izjemno veseli in presrečni, v prvi vrsti zato, ker se je naslov vrnil v Celje in v drugi vrsti zato, ker smo izdržali celotno sezono, kljub vsem težavam, ki so se nam vmes dogajali. Zdaj imamo ves teden časa, da si spočijemo za zadnje srečanje. To bo namreč prestižna tekma, če temu lahko tako rečemo, za nas ne igra nobene vloge. Malce tudi upam, da bo naš nasprotnik izkoristil svojo prvenstveno tekmo v tem kolu, ki odloča o drugem mestu, vendar mi se na to ne oziramo in se bomo na tekmo kvalitetno pripravili. Želimo se namreč oddolžiti našim navijačem in gledalcem, zato bo tudi vstop na to srečanje brezplačen, torej vstop bo prost. Po tekmi pa pripravljamo eno veliko zabavo in rajanje pred dvorano z živo glasbo, hrano in pijačo po izjemnih cenah ter skupno proslavo sedemnajste zvezdice, ki je v naših prostorih redkost." 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.