Šport
15 ogledov

Pretep prišel prepozno: 24. poraz zmajev

Matej Hočevar Telemach Olimpija Vienna Capitals
1/6
Simon Maljevac
Telemach Olimpija je kljub energični igri v zadnji tretjini zopet izgubila, tokrat so bili boljši Dunajčani (1:3). Zmaji so še vedno zadnji s štirimi točkami zaostanka za predzadnjim Innsbruckom, Vienna Capitals si sedaj delijo drugo mesto z Beljakom.

Ljubljanski hokejisti so proti ekipi Vienna Capitals igrali brez poškodovanega Judda Blackwaterja, v napadu je njegovo mesto po povratku po poškodbi zasedel Anže Ropret. Dunajčani so v nedeljo klonili pri Salzburgu (3:0), Olimpijo pa so prejšnji teden premagali po podaljšku (2:1). V moštvo iz avstrijske prestolnice se je po udejstvovanju na Norveškem vrnil vratar Jürgen Penker, ki pa tokrat ni branil gola Dunaja, v njem je ostal Matt Zaba.

Ouellette dvakrat mimo Kuhna

Obračun pred precej praznim Tivolijem so bolje odprli gostje. Že v drugi minuti je Mike Ouellette zadrsal po desni in s strelom v bližnji kot med nogama premagal Jerry Kuhna, ki se je jezil sam nase zaradi slabe reakcije. V nadaljevanju prve tretjine smo spremljali precej izenačeno igro, domači "oklepniki" so proti koncu veliko poizkušali, a gola varovanci Iva Jana niso dosegli. Zato pa je bil v 19. minuti še enkrat več bolj natančen Ouellette, slednji je po podaji z desne ostal sam pred Kuhnom in preusmeril plošček v daljši kot za 0:2. Domači v prvih 20 minutah dvakrat niso izkoristili "power-playa" in na odmor so gostje odšli z izdatno prednostjo.

Tudi v drugi tretjini je bila igra dokaj izenačena, domači pa še vedno niso našli poti do gostujočega gola, kljub številnim strelom in domiselnim akcijam. Še več, v 37. minuti je Marcus Olsson ob igralcu več povišal na 0:3.

Morency in Pesjak dvignila gledalce 

Po zaspanem uvodu v zadnjo tretjino sta gledalce na noge spravila Benoît Gratton in Pascal Morency v 46. minuti. Po prekršku domačega hokejista nad Grattonom je slednji "ponorel", se spravil na Morencyja in ga udaril. Kanadčan ni čakal in je gosta pokosil s prvim udarcem (nekaj med desnim direktom in krošejem). Razdraženi Gratton je moral ob odhodu z ledene ploskve (oba sta dobila kazen do konca srečanja) poslušati tudi provokacije domačega občinstva, kar ni sprejel dobro. Že v naslednji minuti je Aleš Mušič z igralcem manj (Morency je dobil dve minuti kazni več kot Dunajčan) v protinapadu znižal na 1:3. To je bil šele drugi Mušičev gol v tej sezoni.

Sodniki so dve minuti kasneje spet poskrbeli za slabo voljo med domačimi navijači, ko po nepotrebnem naletu nad Matejem Hočevarjem niso izključili gostujočega branilca, zato pa so na klop za kaznovane poslali Miho Pesjaka, ki je skušal zaščititi soigralca. To je bila prva Pesjakova izključitev letos. Maloštevilni gledalci so prvič na tekmi začeli vzklikati: "Olimpija, Olimpija ..." Po vrnitvi Pesjaka na led je takoj prečko zadel Ken Ograjenšek. Kuhn v zadnjem delu igre ni imel veliko dela, a ostalo je pri zmagi Avstrijcev, ki so se na drugem mestu izenačili z Beljakom.

V nedeljo "Teddy bear toss"

Za Ljubljančane je bila to prva od štirih domačih tekem, ki so ta teden na sporedu v Tivoliju. Že v torek prihaja Gradec, v petek Znojmo in v nedeljo Linz. Na srečanju proti Črnim krilom bodo ob prvem domačem golu gledalci na ledeno ploskev vrgli plišaste igrače.  

Liga Ebel, izidi:

Olimpija : Dunaj 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Mušič (47); Ouellette (2, 19), Olsson (37)

Odigrano v nedeljo: 
Salzburg : Dunaj 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) 
KAC : Dornbirn 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.