Šport
11 ogledov

Prevc drugi, 0,3 od zmage

peter prevc EPA
Nemški skakalec Severin Freund je dobro formo unovčil tudi v prvi seriji skokov na slovitem Holmenkollnu. V drugo je bil od njega precej boljši le Peter Prevc, a je ob visokih ocenah Nemec osvojil novo zmago.

Po prvi seriji smučarskih skokov v Oslu je vodil Nemec Severin Freund po skoku dolgem 132 metrov. Nemec je imel 1,2 točke prednosti pred Poljakom Kamilom Stochom (131,5 m) in 2,8 pred Norvežanom Runejem Velto (128,5 m). Peter Prevc je bil po prvi seriji četrti (130 m), za Nemcem pa je zaostaja zal 2,9 točke.

Poraženec prve serije je bil Avstrijec Stefan Kraft (127 m), ki se s Freundom in Prevcem bori za skupno zmago v svetovnem pokalu. Po prvem skoku je Avstrijec osvojill 12. mesto, za Nemcem zaostal za 11,7 točke, za Prevcem pa za 8,8. V finale sta se uvrstila še dva slovenska orla, Jurij Tepeš (128 m) kot 13., Jernej Damjan (121 m) kot 24.

Slednji je dobro skočil v drugi seriji in napredoval po lestvici, rahlo pa je svojo uvrstitev popravil tudi Tepeš. Na koncu tekme sta bila Damjan 22., Tepeš pa 12. Pred skokom Prevca je nato vodil japonski veteran Noriaki Kasai, slovenski šampion pa je poletel povsem v dno skakalnice, s 138 metri in dobrimi ocenami pa je prepričljivo povedel. Kot prvi je za njim zaostal Velta, tudi Stoch pa se mu ni uspel približati. Na vrhu je bil le še Freund. Nemec je odlično skočil, do zmage pa so mu znova pomagale tudi zelo visoke ocene.

Na tekmi je nastopila vsa sedmerica slovenskih skakalcev. Brez finala so ostali 38. Cene Prevc (116 m), 39. Nejc Dežman (117 m), 44. Matjaž Pungertar (114 m) in 48. Robert Kranjec (113,5 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.