Šport
20 ogledov

Prevc drugi, Tepeš šesti

peter prevc EPA
V Trondheimu se je nadaljeval boj med Stefanom Kraftom, Severinom Freundom in Petrom Prevcem. Po prvi seriji so se na vrhu zvrstili ravno v tem vrstnem redu, po finalni pa je Freund slavil pred Prevcem, Kraft pa je bil le deveti.

Peter Prevc je s številko 48 prevzel vodstvo na tekmi, a sta za njim še nekoliko bolje skočila njegova tekmeca za skupno zmago v svetovenm pokalu. Severin Freund je le za las premagal najboljšega slovenskega skakalca, veliko razliko pa si je nato pred obema priskakal še mož v rumeni majici Stefan Kraft.

Dolgo časa je bil pred skoki najboljših tudi Jurij Tepeš, ki je po prvi seriji zasedel šesto mesto, zelo pa se je izkazal tudi mlajši od bratov Prevc. Cene je bil pred finalno serijo na 12. mestu. Nastop v drugo sta si zagotovila še Jernej Damjan in Matjaž Pungertar. Slednji je bil 30., Damjan pa 26.

V drugi seriji sta Tepeša prehitela domačina Anders Bardal in Rune Velta, ki je z izjemnim skokom premočno vodil. Kasneje je za Jurijem zaostal Gregor Schlierenzauer, Velta pa je moral vodstvo prepustiti Prevcu, ki si je tako zagotovil 23. stopničke v karieri. 

A izjemno formo je znova potrdil Freund, Kraft pa je po dolgem čakanju na zaletni rampi le skočil. Avstrijec bi nato ob hudih težavah v zraku skoraj padel, snela se mu je varnostna zaponka na vezeh, ob ponesrečenem poizkusu pa je nazadoval na deveto mesto. Rumeno majico je tako z zmago prevzel Nemec Freund. "Poskusil bom obdržati rumeno majico do konca sezone, a ostalo bo zelo tesno. Današnja zmaga je zame posebej lepa, saj se v Trondheimu v karieri še nisem uvrstil na stopničke, a ne želim si zmagovati na ta način, če imajo tekmeci težave. Velika pričakovanja imam tudi na Holmenkollnu, kjer sem zmagal lani, zato zrem z optimizmom naprej," je po novem uspehu povedal Freund. 

Prevc je za njim zaostal za nekaj več kot 10 točk, v skupni razvrstitvi pa se prav tako prebil na drugo mesto. "Tekma je bila zaradi vetra in spreminjanja zaletišča zelo težka. Vesel sem, da sem bil med tistimi, ki smo imeli z vetrom nekaj sreče in lahko sem prikazal dva dobra skoka in dosegel dober izid," pa je po tekmi povedal Prevc. Tepeš je bil tokrat šesti, Cene Prevc 18, Damjan 19., Pungertar pa 29. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.