Šport
66 ogledov

Prevc lahko izenači rekord Malysza

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je na dobri poti, da doseže rekord Adama Malysza po številu stopničk v enem letu.

Legendarni poljski skakalni as Adam Malysz je leta 2001 na tekmah svetovnega pokala prišel do 23 uvrstitev na zmagovalni oder, njegov dosežek pa lahko 14 let kasneje izenači tudi slovenski šampion Peter Prevc.

Zmagovalec zadnjih treh tekem svetovnega pokala bo imel priložnost za zgodovinski dosežek 29. decembra, ko bo prvo tekmo novoletne turneje gostila skakalnica v Oberstdorfu. Prevc je v tem koledarskem letu na stopničke namreč stopil že 22-krat, dvakrat v zadnjih dveh dneh z zmagama v Engelbergu. Ob uspešnem startu turneje štirih skakalnic bi tako torej ponovil dosežek legendarnega Poljaka.

"Ko je skakalec na vrhu, zgleda vse enostavno. V ozadju je še vedno veliko dela. Prisotna je celotna ekipa, ki ti pomaga. Da se to lahko sploh dogaja, je vse prej kot enostavno. V naprej še ne gledam. Celotni teden, ki prihaja je zelo zapolnjen. Moram še nekoliko zadihati, da vem, kaj me sploh čaka,″ se z naslednjimi skoki v svetovnem pokalu sicer nosilec rumene majice ne obremenjuje.

Z zmago na drugi tokratni tekmi v Švici je sicer Prevc ujel dosežek Primoža Ulage, oba sta zdaj pri devetih posamičnih zmagah v svetovnem pokalu, do slovenskega rekorderja pa najstarejšemu od bratov Prevc manjka še šest Zdravljic. Primož Peterka se je ob koncu športne poti zaustavil pri številki 15.

Komentarjev 1
  • blueone 22:35 20.december 2015.

    Prevc ne le da izenači Malyszev rekord, ampak ga lahko tudi podre!