Šport
73 ogledov

Prevc se ni strinjal z Janusom

peter prevc EPA
Svetovno prvenstvo v poletih na Kulmu se bo po četrtkovih kvalifikacijah tekmovalno začelo danes ob 13. uri, ko je predvidena prva serija, sledila ji bo druga.

V soboto sta na programu prvenstva, ki ga je v četrtek zvečer uradno odprl podpredsednik Mednarodne smučarske zveze Janez Kocijančič, še tretja in četrta serija, v nedeljo pa ekipna tekma.

Peter Prevc je bil najboljši v četrtek na uvodnih treningih, kjer je v drugem skoku s 235,5 metri dosegel tudi daljavo dneva, v kvalifikacijah pa je bil prvi favorit prvenstva najslabši v slovenski četverici. Pristal je pri 188,5 metra in imel 36. daljavo.

Goran Janus je dejal, da je potrebno kvalifikacijski skok čim prej pozabiti, s čimer se vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal ni strinjal. ''Ne, ne strinjam se, sam tega skoka še dolgo ne bom pozabil, ker se lahko iz njega največ naučim,'' je dejal Prevc.

Najboljši je bil svetovni rekorder Norvežan Anders Fannemel s 233 metri. Edini slovenski svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec (2012) je dosegel drugi izid kvalifikacij in po dosedanjem poteku sezone, ko ga je dolgo ovirala poškodba komolca, prikazal povsem prerojeno podobo.

Veliko bolje kot na zadnjih tekmah, je skakal tudi Jurij Tepeš, četrti v kvalifikacijah, debitant na SP v poletih Anže Lanišek pa je z desetim izidom med kvalifikanti napovedal, da bo lahko igral pomembno vlogo tudi na nedeljski ekipni tekmi. Prvenstvo se je po pričakovanjih že končalo za Andraža Pograjca, petega slovenskega skakalca, ki je prišel na Kulm, ter je imel 38. in 43. izid treninga.

Tretji na treningu je bil Švicar Simon Ammann (205 m), svetovni prvak pred šestimi leti, prek 200 m pa so poleteli poleg Fannemela, Kranjca in Ammanna še že prej kvalificirani tekmovalci Norvežan Daniel Andre Tande (212,5 m), Avstrijec Stefan Kraft (211,5) in branilec naslova Nemec Severin Freund (206,5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.