Šport
66 ogledov

Prevc še stopničko višje

Peter Prevc EPA
Na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v švicarskem Einsiedelnu je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc po petkovem tretjem mestu v Courchevelu tokrat osvojil drugo mesto.

S 112 in 113 metra dolgima skokoma je Peter Prevc tokrat zbral 260,3 točke ter za vsega pol točke zaostal za Nemcem Severinom Freundom (113,5, 113,5 m; 260,8).

Najboljši slovenski športnik minulega leta je po prvi seriji zaostajal za Freundom, Avstrijcem Andreasom Koflerjem in Nemcem Andreasom Wellingerjem. S skokom dolgim 112 m je za novimi stopničkami zaostajal le za dve točki, zaostanek za vodilnim Freundom pa je znašal 4,4 točke. V finalni seriji, ki je potekala z dveh zaletnih mest višje, je bil do Prevčevega nastopa v vodstvu Poljak Kamil Stoch, toda Prevc je pristal pri 113 m in prevzel vodstvo.

Na vrhu zaletišča so bili le še prvi trije po prvi seriji. Wellinger ni zdržal pritiska in je skočil le 109 m, kar mu je na koncu zadostovalo za sedmo mesto, z isto daljavo pa je finalno serijo končal tudi Kofler, ki je bil na koncu osmi. Zmagovalec petkove tekme v Courchevelu, Freund, je tudi v finalni seriji pristal pri 113,5 m, toda čeprav so bile njegove ocene precej slabše od Prevčevih, je pred njim ohranil pol točke prednosti, kar mu je prineslo drugo zaporedno zmago na poletni veliki nagradi.

V finalni seriji je od slovenskih tekmovalcev nastopil le še Robert Kranjec, ki je bil v prvi seriji s 108,5 m na 22. mestu. S 5,5 metra krajšim skokom si je v svojem prvem letošnjem finalu pokvaril uvrstitev in tekmo končal kot 29. Že po prvi seriji so s tekmovanjem končali Anže Semenič (41.), Tomaž Naglič (47.) in Jaka Hvala (48.). Že v kvalifikacijah sta obstala Nejc Dežman in Jurij Tepeš.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Freund (280 točk). Do zdaj vodilni Poljak Dawid Kubacki, tokrat peti, je drugi (249), tretji je Japonec Kento Sakuyama (186), ki je bil v Einsiedelnu šele 25., Prevc je s 171 točkami četrti

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.