Šport
15 ogledov

Prevc za Kraftom in Freundom

peter prevc willingen EPA
V nemškem Titisee-Neustadtu je Peter Prevc skočil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Slavil je Severin Freund.

Najvišje od Slovencev je po prvem skoku znova Peter Prevc, ki je bil drugi. Vodil je sicer domačin Severin Freund, ki je imel pred najboljšim slovenskim skakalcem zanemarljive tri desetinke točke prednosti. 

Prevc je v drugi seriji v nekoliko slabših pogojih zaostal za Stefanom Kraftom, ta je bil šele osmi pred finalno serijo, Freund pa je napad Avstrijca uspešno odbil. Kraft je tako za 20 točk povečal prednost pred Prevcem v boju za rumeno majico.

Jurij Tepeš je bil po prvi seriji 13., Nejc Dežman 17., Jernej Damjan pa 23., v drugo pa so se uvrstitve Slovencev precej Premešale. Na koncu je 13. mesto zasedel Dežman, Damjan je napredoval do 19. pozicije, Tepeš pa nazadoval do 21. 

Brez finala sta ostala Robert Kranjec na 38. mestu in Matjaž Pungertar, ki se mu je skok povsem ponesrečil in je osvojil 50. mesto. Že v kvalifikacijah je obtičal Tomaž Naglič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.