Šport
386 ogledov

Pri EHF razkrili: Srbkinje vložile uradno pritožbo proti Sloveniji

Srbska ženska rokometna reprezentanca Epa
EHF je potrdil prejem pritožbe Srbije zaradi domnevnega snemanja treninga na EP.

Evropska rokometna zveza (EHF) je za STA potrdila, da je od srbske reprezentance prejela pritožbo, da sta bila na ponedeljkovem treningu v dvorani v Laškem nastavljena telefon in tablica, ki naj bi posnela zadnji trening Srbkinj pred odločilno torkovo tekmo s Slovenijo v Celju. Na tej si je Slovenija z zmago 27:24 zagotovila napredovanje.

Uradno pritožbo srbskega tabora je potrdil tiskovni predstavnik pri Evropski rokometni zvezi Thomas Schöneich. "Od slovenske zveze smo takoj zahtevali jasne odgovore na račun tovrstnih obtožb," je dejal Schöneich za STA.

srbska ženska rokometna reprezentanca Euro 2022 Video Šport Srbkinje o umazanih poslih Slovencev: "Zato smo izpadle!"

Afero v Laškem je sprožila predsednica srbske zveze Milena Delić, ki je na Facebooku objavila fotografije ponedeljkovega treninga Srbkinj v dvorani Tri lilije, iz katerih naj bi bilo razvidno, da nekdo na skrivaj snema dogajanje v dvorani. Na objavljenih fotografijah je vidna kartonska škatla z izrezanimi odprtinami, v njej pa nastavljena tablica in mobitel. Po pravilih EHF je treninge reprezentanc na prvenstvu prepovedano snemati.

Srbski mediji so se zaradi tega na dolgo razpisali o "škandalu" iz Laškega, o obtožbah Srbije glede snemanja pa je danes pisalo tudi več slovenskih medijev. Med temi se nekateri sprašujejo, zakaj srbski tabor ni domnevnega snemanja prijavil že pred tekmo, saj bi tako obtožbe imele večjo težo.

Generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Gregor Cvijić je v zvezi s tem za STA dejal, da so EHF že poslali odgovor na račun obtožb srbske rokometne zveze. Slovenski organizatorji EP in RZS so naknadno objavili tudi javni odgovor na srbske obtožbe, v katerem so zanikali, da bi prišlo do kršenja pravil.

"Po prejemu pritožbe je stekla interna preiskava EHF, z namenom, da se nemudoma razjasnijo okoliščine, lokalni organizator pa je bil pozvan tudi k izjavi v zvezi okoliščinami," je v odgovoru zapisal organizacijski odbor in zatrdil, da ni šlo za nepooblaščeno snemanje treninga srbske reprezentance. "V času, ko je slovenska ženska rokometna reprezentanca trenirala v dvorani Tri lilije, je ena izmed članic slovenske reprezentance praznovala rojstni dan, ostale članice pa so ji ta dan pripravile presenečenje, kar so želele tudi posneti. Po rojstnodnevnem presenečenju je slovenska reprezentanca nadaljevala s pripravljalnim treningom."

"Vsem, ki so zaradi tega neljubega dogodka bili morda prizadeti, se v imenu celotnega organizacijskega odbora EURO EHF 2022 in RZS iskreno opravičujemo. RZS in organizacijski odbor EHF Euro 2022 sta vedno in bosta tudi v bodoče močno zagovarjala transparentnost, poštenost in visoke etične standarde ter ničelno toleranco do vseh nepoštenih praks v športu," so še zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.