Šport
160 ogledov

Pri Gorenju trgali 40 odstotkov plač

Füchse Berlin Gorenje Velenje RK Gorenje/Facebook
Velenjskim rokometašem zaradi slabih predstav niso izplačali celotnega mesečnega dohodka.

Letošnjo sezono bodo pri velenjskem Gorenju skušali čim hitreje pozabiti. Najprej so se že v kvalifikacijah poslovili od lige prvakov, nato še pred skupinskim delom tudi od pokala EHF, nič bolje pa jim ni šlo na domači sceni.

V regionalni ligi SEHA so zasedli zgolj šesto mesto, po izpadu iz Pokala Slovenije proti Celju PL pa so vse upe položili na državno prvenstvo. Dolgo je kazalo, da bo o novem prvaku odločalo zadnje kolo, ko se bosta Celje in Gorenje udarila na medsebojni tekmi, toda "ose" so z dvema nepričakovanima porazoma lovoriko praktično že poklonile rivalom iz mesta ob Savinji.

Konec aprila je Gorenje klonilo v Ribnici, vse realne možnosti za prvo mesto pa so Velenjčani zapravili pretekli konec tedna v Škofji Loki, ko so proti amaterski ekipi Urbanscape Loka doživeli visok poraz (24:16).

Kolektivna kazen, morda sledijo individualne

Po tekmi v dvorani Poden je vodstvu kluba prekipelo. Direktor Matej Avanzo je ponudil odstop, ki pa ni bil sprejet. A brez posledic ni šlo, kot je Avanzo pojasnil za Večer: "Vsi v klubu, ki smo povezani z delovanjem članske ekipe, smo dobili enotno denarno kazen v višini dobršnega dela mesečne plače. Gre za kolektivno kazen. Ob tem pa je bil sprejet še sklep, da bodo posamezniki ob slabih predstavah v zadnjih dveh krogih tudi individualno kaznovani." Pri Večeru dodajajo, da so v klubu trgali 40 odstotkov plač.

V nadaljevanju je Avanzo dodatno pojasnil razloge za tovrstne ukrepe kluba. "Treba se je namreč zavedati, da gre pri Gorenju za profesionalni klub, kjer imajo igralci redne mesečne dohodke in nemotene možnosti za treninge," je za osrednji štajerski časnik povedal funkcionar velenjskega kluba in zatrdil, da bo v primeru podobnega nadaljevanja nepreklicno odstopil.

Komentarjev 1