Šport
1209 ogledov

Pri HZS sprejeli odločitev glede sporne tekme, sledilo še pojasnilo Jeseničanov

Blaž Tomaževič Profimedia
Hokejska zveza zavrnila pritožbo SŽ Olimpije.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je zavrnila pritožbo hokejskega kluba SŽ Olimpija, v kateri so sporočili, da so hokejisti Acroni Jesenic na tretji tekmi finala državnega prvenstva nastopili z igralcem, ki ni imel ustreznega testa na novi koronavirus.

Drevi je na sporedu četrta tekma finala hokejskega državnega prvenstva. Zasedba Acroni Jesenice po dveh zmagah v Ljubljani vodi proti SŽ Olimpiji z 2:1 in bi ob novem uspehu že slavila naslov.

Iz ljubljanskega tabora so pred finalno tekmo sporočili, da so Jeseničani kršili pravila, hokejska zveza pa je dobri dve uri pred tekmo v izjavi za javnost sporočila, da je bila pritožba Ljubljančanov zavrnjena.

"Tehnični direktor HZS Jure Penko je na podlagi 70. člena Pravilnika o tekmovanju hokeja na ledu HZS v povezavi z 42. členom Disciplinskega pravilnika HZS v ugovornem postopku izdal odločbo, s katero se ugovor SŽ Olimpija zavrne, tekma pa se registrira z doseženim rezultatom," so zapisali.

"Po skrbnem pregledu vse posredovane dokumentacije po oceni HZS ni šlo za enega od taksativno naštetih prekrškov iz 72. člena pravilnika, ki bi utemeljeval ugovor HK Olimpija. Zoper odločitev tehničnega direktorja HZS je možna pritožba na pritožbeni senat HZS v roku osmih dni od prejema odločbe," so že zapisali.

Ljubljančani so v popoldanski izjavi zapisali, da na tretji tekmi ne bi smel nastopiti hokejist Jesenic Blaž Tomaževič, saj ni imel testa, novejšega od 48 ur.

Blaž Tomaževič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Jeseničani so s tem huje kršili pravila in bistveno vplivali na potek srečanja. O tem smo v klubu že med tekmo obvestili tako delegata tekme kot Hokejsko zvezo Slovenije (HZS), ki se med tekmo nista odzvala," so danes sporočili iz ljubljanskega kluba. Ob tem so ocenili, da "so takšna dejanja nevarna in v posmeh vsem, ki se trudimo zajeziti epidemijo".

Na pritožbo, ki so jo vložili tekmeci na HZS, so se na Jesenicah odzvali z dokumentacijo, ki dokazuje, da izpostavljeni igralec s svojim zdravstvenim stanjem ni ogrožal okolice, kar dokazuje tudi negativen PCR test, je sporočil predsednik kluba Peter Bohinec.

Dodali so še, da dogajanje ocenjujejo kot napad na celoten klub in igralca, s katerim se želi osvojiti nekaj, česar se ne da na ledeni ploskvi ter da si želijo, "da bi se ta trenutek vsa energija in moč usmerila na ledeno ploskev in ne na medije".

Pred današnjo večerno tekmo je stališče oziroma pojasnilo jeseniškega kluba ob ledeni ploskvi podal direktor Anže Pogačar. Pojasnil je, da tudi zaradi izkušenj v zadnjem letu, ko so imeli v moštvu veliko okužb, vedno zelo resno obravnavajo vse postopke in protokole glede koronavirusa.

"Tomaževič je bil okužen in je prebolel covid konec oktobra, a nas je 21. aprila obvestil, da se slabše počuti. Klub mu je odredil samoizolacijo, 24. aprila je bil pri zdravnici, ki mu je povedala, da je asimptomatski in mu ni odredila karantene. Pozneje smo ga na PCR test poslali v klubu, opravil ga je 26. aprila in je bil pozitiven."

Igralec je dobil deset dni karantene, ki se je iztekla deset dni po prvih simptomih, torej 1. maja. V klubu so ga nato v nedeljo poslali še na en test, ki je bil negativen, je dejal Pogačar.

"Ni opravil testa pred drugo tekmo v Ljubljani, ker so rekli, da nima smisla, da ga en dan po negativnem testu še enkrat testiramo. To so nam včeraj, ko smo oddajali dokumente za pritožbo na HZS, tudi potrdili. Mi smo zvezi podali vse, kar je zahtevala, teste, odločbe o karanteni in mnenje NIJZ, zakaj se mu ni bilo treba še enkrat testirati," je Pogačar pojasnil dogajanje.

Poudaril je, da so v tej sezoni vložili preveč, da bi zaradi enega testa vse podrli, še posebej, ker se vsi v klubu testirajo na dva dni ter da niso ničesar skrivali. "Za nas je zadeva končana," je pojasnilo končal Pogačar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice