Šport
6194 ogledov

Veliki škandal v Sloveniji! Ekipa v finalu prikrila okuženost svojega igralca?

Jesenice : Olimpija Facebook/HK SŽ Olimpija
Zaplet pred finalno tekmo DP v hokeju.

Drevi je na sporedu četrta tekma finala hokejskega državnega prvenstva. Zasedba Acroni Jesenice po dveh zmagah v Ljubljani vodi proti SŽ Olimpiji z 2:1 in bi ob novem uspehu že slavila naslov.

Iz ljubljanskega tabora pa so pred finalno tekmo sporočili, da so Jeseničani na tretji tekmi, katero so sredi Ljubljane dobili s 4:0, nastopili z igralcem, ki ni imel ustreznega testa na koronavirus.

"Na tekmi v Ljubljani ne bi smel nastopiti igralec HDD Sij Acroni Jesenice Blaž Tomaževič, saj ni imel testa, novejšega od 48 ur. Jeseničani so s tem huje kršili pravila in bistveno vplivali na potek srečanja. O tem smo v klubu že med tekmo obvestili tako delegata tekme kot Hokejsko zvezo Slovenije (HZS), ki med tekmo nista odreagirala," so danes sporočili iz ljubljanskega kluba.

Ob tem so opozorili, da "so takšna dejanja nevarna in v posmeh vsem, ki se trudimo zajeziti epidemijo".

Vse skupaj pa je še toliko bolj sumljivo, da je manjkalo ravno potrdilo o negativnem testu igralca, ki je bil še 29. aprila na testiranju pozitiven na Covid-19. Jesenice so sicer naknadno poslale Tomaževičev test, ki pa je imel neveljaven datum in na dan tekme več ni zadostoval.

Tomaževič se tako ne bi smel znajti v postavi Jesenic, ki so s to potezo kršile pravila Hokejske zveze Slovenije.

Jesenice : Olimpija | Avtor: Facebook/HK SŽ Olimpija Facebook/HK SŽ Olimpija

Ob tem se poraja vprašanje, kaj se bo zdaj zgodilo s serijo. Ali se bo četrta tekma v petek zvečer sploh odigrala? Ali bo morda tretja tekma registrirana v prid Olimpije, ali pa bodo morali tretje srečanje ponoviti?

Po poročanju slovenskega časnika Ekipa24 naj bi Olimpija na HZS že podala zelo pošten predlog, da se tretjo tekmo preprosto razveljavi, dvoboj pa se ponovi. Ljubljančani bi sicer bili upravičeni po zahtevi, da se tekma brez boja registrira v njihovo korist.

Iz Olimpije naj bi še zahtevali visoke denarne kazni za Jeseničane. Zaenkrat še ni znan epilog nedavnega incidenta, jasno pa je, da bo HZS morala reagirati zelo hitro, saj je četrta tekma na sporedu že v petek zvečer.

 

Oglasile se tudi Jesenice

Z izjavo se je na dogajanje odzval tudi jeseniški klub. Sporočili so, da zaradi enega testa niso pripravljeni ogroziti celotne sezone, dosedanjega dela in zdravja hokejskih delavcev.

Na pritožbo, ki so jo vložili tekmeci na HZS, so se na Jesenicah odzvali z dokumentacijo, ki dokazuje, da izpostavljeni igralec s svojim zdravstvenim stanjem ni ogrožal okolice, kar dokazuje tudi negativen PCR test, je sporočil predsednik kluba Peter Bohinec.

Dodali so še, da dogajanje ocenjujejo kot napad na celoten klub in igralca, s katerim se želi osvojiti nekaj, kar se ne da na ledeni ploskvi ter da si želijo, "da bi se ta trenutek vsa energija in moč usmerila na ledeno ploskev in ne na medije".

Komentarjev 1
  • Šakal. 15:52 07.maj 2021.

    Ha, škandal ja. Od kdaj pa je škandal, če si prehlajen, budale neumne. Morda odkar je Gates največji dr. medicine na svetu.