Šport
16 ogledov

Pri Redsih že šesta okrepitev

Divock Origi EPA
Belgijski reprezentant Divock Origi je že šesta okrepitev liverpoola v tem prestopnem roku.

Liverpoolčani so za 19-letnega Belgijca plačali 12 milijonov evrov, a se bo za sezono 2014/15 vrnil k dosedanjemu klubu Lillu na posojo. Divock Origi je na mundialu v Braziliji sicer dosegel odločilni zadetek na tekmi z Rusijo.

"Zame je eden največjih talentov v nogometu. Popolnoma sem prepričan v to," je dejal trener Liverpoola Brendan Rodgers. "Na veliko sceno je stopil na svetovnem prvenstvu, a spremljali smo ga že pred tem. Ima vse, da nekoč postane velik zvezdnik. Je izjemno hiter, ima odličen prvi dotik žoge, je fizično močen in agresiven. V zadnjih sezonah sem se prepričal, da se lahko v pravem okolju postane eden najboljših na svetu,"  je novega varovanca hvalil severnoirski strokovnjak. 

"Vesel sem in navdušen, da je tako velik klub, kot je Liverpool, pokazal zanimanje zame. Vem, da je klub z bogato zgodovino, navijači in igralci. Zame je Liverpool eno največjih moštev na svetu in zadovoljen sem, da bom del tega," pa je ob podpisu pogodbe dejal Origi.

Liverpool je pred Belgijcem v tem prestopnem roku že sklenil sodelovanje z Emrejem Canom, Adamom Lallano, Rickiejem Lambertom, Dejanom Lovrenom in Lazarjem Markovićem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.