Šport
66 ogledov

Pri Sepulturi navijajo za Slovenca

Darko Đurić Rio 2016 Instagram
Svetovno znana brazilska glasbena skupina Sepultura odslej navija za slovenskega paraolimpijca.

Slovenski paraolimpijec Darko Đurić se je na svoji drugi tekmi v Riu priljubil številnim Brazilcem. Razlog, da se je o njem razpisal tudi brazilski medijski velikan O Globo, je precej nenavaden. Đurić tako kot mnogi plavalci pred svojimi nastopi posluša glasbo, tokrat pa si je pred startom pozabil sneti slušalke. Startna procedura je bila tako prekinjena, saj si je Slovenec na opozorilo sodnikov moral sneti glasbeni pripomoček.

Gledalci so Đurićevo pozabljivost sprejeli z aplavzom, tekmeci pa so se le nasmehnili in še enkrat stopili na startne bloke. Slovenski paraolimpijec je nato v finalu na 50 metrov delfin osvojil osmo mesto.

"Bil sem povsem osredotočen na nastop. Popolnoma sem si pozabil sneti slušalke," je po plavanju dejal Đurić in z odgovorom na vprašanje, kaj je poslušal, navdušil Brazilce. "Sepulturo," je odgovoril paraolimpijec.

Celotna zgodba je požela zanimanje tudi pri sloviti brazilski heavy metal skupini. "Hvala, Darko!" se je končal zapis na uradni facebook strani Sepulture.

"Tisti občutek, ko storiš eno najbolj neumnih stvari v svojem življenju, tvoja najljubša skupina pa deli članek o tem. Res lepo rojstnodnevno darilo. In hvala za vsako sporočilo podpore, zdaj se počutim malce manj neumno," pa je na svojem FB profilu zapisal odlični slovenski paraolimpijec. Prvi komentar je bil seveda od njegovih novih navijačev - Sepulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.