Šport
13 ogledov

"Pričakoval sem hujšo Afriko"

Zlatko Dedič v Južnoafriški republiki za zdaj nima težav. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Zlatko Dedič, eden od dveh udarnih napadalcev slovenske nogometne reprezentance, se v Južnoafriški republiki počuti odlično. "Z okoljem se sploh ne obremenjujem. Vsi naši cilji so vezani na igrišče."
Vsi smo prebrali, kaj so povedali največji "golmani“ Buffon, Casillas in Cesar, ki so se pritoževali. S to žogo treniramo že nekaj časa in se bomo morali navaditi. Za vse reprezentance bo enaka in tu ne vidim večjih težav.
Zlatko Dedič

Kakšni so prvi vtisi o Južnoafriški republiki. Se počutite varno?
Počutim se povsem varno. Po pravici povedano sem pričakoval, da bo malo hujše. Kot so nam povedali, stanujemo v zelo bogati četrti. Je kar v redu. Z okoljem se sploh ne obremenjujem. Vsi naši cilji so vezani na igrišče. Najbolj pomembno je, da imamo na voljo vrhunsko igrišče. Lahko delamo v najboljših pogojih, pilimo formo, tako da ni nobenih težav.

Je pa veliko težav z uradno žogo Jabulani.
S tem imamo vsi res kar nekaj nevšečnosti, predvsem vratarji. Vsi smo prebrali, kaj so povedali največji "golmani“ Buffon, Casillas in Cesar, ki so se pritoževali. S to žogo treniramo že nekaj časa in se bomo morali navaditi. Za vse reprezentance bo enaka in tu ne vidim večjih težav.

Potovanje je bilo dolgo in naporno. Prvi dan ste tudi trenirali z zmanjšano intenziteto. Kako se počutite zdaj?

Pot je bila zelo naporna, kar je bilo tudi za pričakovati. Čeprav smo potovali v poslovnem razredu, to ni tako udobno, kot če bi prespali v postelji. Prvi dan smo se malo spočili, potem dobro naspali. Kmalu bomo sveži in se bomo povsem posvetili pripravi na tekmo.

Vreme vam je všeč?
Zelo. Čeprav so napovedovali, da se bo malo poslabšalo, je vse O.K.

Počutim se povsem varno. Po pravici povedano sem pričakoval, da bo malo hujše. Kot so nam povedali, stanujemo v zelo bogati četrti. Je kar v redu. Z okoljem se sploh ne obremenjujem. Vsi naši cilji so vezani na igrišče. Najbolj pomembno je, da imamo na voljo vrhunsko igrišče.
Zlatko Dedič

Se že stopnjuje napetost pred prvo tekmo?
Morda še ne povsem. Čez kak dan pa se bo že. Smo pa vsi zelo sproščeni in se zavedamo svoje kakovosti. S tem orožjem bomo krenili tudi v obračun z Alžirijo. Računamo, da se bo vse izteklo po naših željah.

Se že kaj pogovarjate o Alžircih?

Med seboj se že. Smo pa seveda povsem osredotočeni predvsem nase. Pomembno je, kako bomo mi pripravljeni. Tiste prave informacije pa bomo dobili kak dan pred tekmo.

Smo na 1700 nadmorske višine. Se to kaj čuti?
Osebno tega niti ne čutim. Tudi na treningih sem delal povsem dobro. Večjih sprememb ni. Kar sem rekel za žogo velja tudi glede višine: pogoji bodo enaki za vse.

Veliko je bilo govora o vaših težavah z mišicami. Je zdaj vse v redu?
Absolutno. Šlo je le za utrujenost po napornih treningih. Po sezoni sem imel zelo malo počitka, tako da je bilo to moč pričakovati. Z zdravniško službo smo dobro delali in tudi na tekmi proti Novi Zelandiji sem lahko odigral z maksimalno obremenitvijo. Sem povsem pripravljen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.