Šport
16 ogledov

"Pričakujemo ogromno slovenskih navijačev"

Slovenija Ukrajina EuroBasket Stožice Ljubljana zastava šal Saša Despot
Hrvaška, ki gosti eno izmed predtekmovalnih skupin EuroBasketa, je trenutno brez selektorja, saj je Jasminu Repeši potekel mandat. Organizatorju pričakujejo v času evropskega prvenstva v Areni Zagreb ogromno Slovencev.

Vodilni možje hrvaške košarkarske zveze so se že pred časom z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije dogovorili, da bo ravno slovenska reprezentanca ena izmed udeleženk zagrebške skupine EuroBasketa.

Tajnik HKS Željko Drakšić verjame, da bodo slovenski navijači napolnili tribune Arene Zagreb: "Pričakujem velik obisk s strani slovenskih navijačev, potihem pa smo si v skupini iz istega razloga želeli tudi Makedonijo. Njihovi navijači reprezentanco spremljajo vsepovsod. Glede na to, da bo v Zagrebu nastopila tudi Grčija, bo skupina zelo kakovostna."

Čas jih preganja

Po Drakšićevih besedah bo domača reprezentanca prevzela vlogo favorita skupine C: "Vsekakor drži dejstvo, da smo favoriti naše skupine in da moramo osvojiti eno izmed prvih štirih mest, čeprav ne smemo podceniti niti Nizozemcev. Upam, da bomo s pomočjo države naredili vse potrebno za odličn o organizacijo prvenstva, čeprav nimamo ravno veliko časa."

Po koncu svetovnega prvenstva v Španiji je potekel mandat selektorju Jasminu Repeši, tako da še vedno ostaja vprašanje, kdo bo vodil Hrvaško na domačih tleh. "V naslednjih desetih dneh bo na sporedu seja Upravnega odbora, na kateri bodo trenerji vseh reprezentančnih selekcij predstavili poročila o opravljenem delu. Verjamem, da bomo imeli v začetku prihodnjega leta bolj jasno sliko o kandidatih. Seveda pa teoretično v igri ostaja tudi Repeša," je pojasnil Drakšić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.