Šport
1 ogledov

Uradno: Slovenci bodo igrali v Zagrebu

Slovenija Ukrajina EuroBasket Stožice Ljubljana zastava himna tribuna petje Saša Despot
Izvršni odbor FIBA Europe je uradno je potrdil, da bodo slovenski košarkarji prvi del Eurobasketa leta 2015 igrali v Zagrebu, EP do 18 let za dekleta pa bo naslednje leto v Celju.

FIBA Europe, ki je organizacijo EP septembra 2015 dodelila Franciji, Hrvaški, Nemčiji in Latviji, je vsem štirim organizatorjem dala priložnost, da v svojo skupino povabijo eno izmed reprezentanc po njihovi izbiri. Košarkarska zveza Hrvaške (HKS) se je po predhodnih pogovorih s Košarkarsko zvezo Slovenije odločila, da v Zagreb povabi našo reprezentanco, izvršni odbor FIBA Europe pa je na zadnji seji to odločitev tudi uradno potrdil. Francija v svojo skupino povabila Fince, Nemčija Turke, Latvija pa Estonce.

Nov sistem kvalifikacij za EP 2017

Prvi del EP 2015 bo potekal od 5. do 10. septembra 2015 v štirih različnih državah, najboljših 16 reprezentanc pa se bo nato preselilo v Lille, kjer bodo tekme organizatorji pripravili na stadionu Grand Stade Pierre Mauroy, preurejenem za košarko, ki bo sprejel skoraj 30.000 navijačev. Za razliko od prejšnjih prvenstev leta 2015 ne bo več skupinskega drugega dela tekmovanja, temveč končnica na izpadanje, ki se bo začela z osmino finala. Poleg medalj bo EP določilo tudi potnike na olimpijske igre ter dodatne kvalifikacije za to veliko tekmovanje v Riu de Janeiru 2016.

Izvršni odbor FIBA Europe je potrdil tudi nov sistem kvalifikacij za ženski EuroBasket 2017, za katerega organizator še ni znan. Vse evropske reprezentance se bodo za 16 prostih mest borile jeseni 2015, spomladi 2016 in jeseni 2016. Sistem tekmovanja na EP za ženske 2017 bo enak, kot na SP za ženske 2014.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.