Šport
62 ogledov

Prikazen na argentinskem derbiju

prikazen Racing River Plate Youtube (PrtSc)
Na derbiju elitne argentinske lige, na katerem je Racing Club prišel do zmage nad River Platom (1:0), so bili večje pozornosti kot edini zadetek na srečanju deležni posnetki, na katerih je, po mnenju ljubiteljev paranormalnega, vidna prikazen.

Domnevne prikazni na filmskih in fotografskih posnetkih od časa do časa razburijo del javnosti, redko pa se zgodi, da se nogometni navdušenci bolj kot z vrhunci tekme ukvarjajo s posnetki, na katerih naj bi se ob igrišču pojavil duh.

Posnetek je postal spletni hit zaradi "tekača" ob robu igrišča, ki ga, kot je moč opaziti, ni videl nihče od gledalcev ali ostalih udeležencev obračuna. Dogodek je bil na argentinskih televizijah deležen številnih analiz.

S pomočja duha na vrh

Zgornji posnetek je nastal na ponedeljkovi tekmi argentinske Primere División (Torneo Transición), na kateri je domači Racing Club ugnal slavni River Plate (1:0) in ga dve koli pred koncem izrinil s prvega mesta lestvice. Edini gol na tekmi je v 16. minuti zabil Ramiro Funes Mori, a je gostujoči branilec, na žalost številnih privržencev Riverja, zatresel lastno mrežo.

Nekateri navijači Racinga so po ogledu posnetkov vehementno zatrdili, da se je na zelenici pojavil duh nekdanjega nogometaša Natalia Perinettija, ki je z Racingom osvojil pet državnih naslovov v letih 1917, 1918, 1919, 1921 in 1925.