Šport
38 ogledov

Priložnost za dostojno slovo od elite

slovenija hokej sp 2017 EPA
Slovenska hokejska reprezentanca se bo za slovo od svetovnega prvenstva in elitne skupine pomerila s Francijo. Tekma bo imela izključno prestižni pomen.

Ob pogledu na razpored prvenstva pred začetkom tekmovanja v Parizu je bil današnji dvoboj z gostitelji videti kot eden tistih, ki bodo odločali o obstanku ali pa ob dobrem razpletu tudi o boju za kakšna višja mesta. Ta predvidevanja so se uresničila zgolj za Francoze, ki pa po razpletu nedeljskih tekem tudi nimajo več možnosti za četrtfinale.

Slovenci so tekmovanje končali razočarani. Že v soboto zvečer je bilo prvenstva po tekmovalni plati konec, saj je poraz z Belorusijo z 2:5 pomenil, da bodo Slovenci tudi ob morebitnem torkovem porazu Belorusije z Norveško končali na zadnjem mestu v svoji skupini.

Kljub temu so slovenski igralci in selektor Nik Zupančič napovedali, da se bodo skušali na zadnji tekmi dostojno posloviti od pariškega prizorišča in od elitne skupine, kjer jih ne bo vsaj eno leto. Zupančič je zatrdil, da so njegovi hokejisti profesionalci in da bodo svoj del naloge opravili po najboljših močeh.

Francozi so na tem prvenstvu precej uspešnejši, saj imajo po šestih tekmah sedem točk in tudi dve zmagi. Slovenci so še brez nje, najbližje so bili na uvodni tekmi proti Švici, ki so jo izgubili po kazenskih strelih, vse preostale, s Kanado, Norveško, Finsko, Češko in Belorusijo, pa so visoko izgubili.

V vratih bo tekmo po Zupančičevih napovedih začel Matija Pintarič, drugi vratar bo Luka Gračnar.

Današnja tekmeca sta sicer pogosta nasprotnika na uradnih tekmovanjih in prijateljskih tekmah, vendar se doslej še nikoli nista pomerila na SP elitne skupine. Slovenija je dobila zadnje štiri prijateljske dvoboje, nazadnje lani na Bledu z 2:1.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.