Šport
21 ogledov

Priprave na Rio 2016 "najslabše v zgodovini"

stadion maracana prenova rio 2011 Reuters
Podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) John Coates je dejal, da so priprave na igre v Riu najslabše, kar jih je kdaj videl.


Avstralec John Coates je zatrdil, da se je MOK zatekel k "prej neuporabljeni praksi" in v organizacijski odbor iger imenoval svoje strokovnjake, da bi zagotovil, da bodo igre na sporedu po začrtanem scenariju. "Stanje na prizoriščih je kritično," je pojasnil.

Coates, ki je v delo MOK vpleten že skoraj 40 let, je šestkrat obiskal Rio kot del komisije, ki nadzira gradnjo objektov. Dejal je, da je eden izmed na novo imenovanih članov organizacijskega odbora vodja gradbenih projektov.

"Smo zelo zaskrbljeni"

"Organizacijski odbor zdaj deluje bolj na terenu. To v preteklosti ni bila praksa, a načrta B ni. Igre bodo v Riu," je dejal Avstralec, ki zatrjuje, da je stanje hujše kot pred igrami v Atenah leta 2004. "To so najslabše priprave, kar sem jih kdaj doživel. Smo zelo zaskrbljeni. Organizatorji niso pripravljeni na več načinov. Zadevo moramo izpeljati do konca, zato smo spremenili pristop. Od takšnega projekta ne moreš odkorakati."

Coates je dodal, da se dela na nekaterih objektih sploh še niso začela, poleg tega pa ima mesto po njegovem mnenju "veliko težav tudi s socialnimi razmerami, ki potrebujejo pozornost".  Poudaril je, da imajo v Riu toliko uslužbencev organizacijskega odbora (600), kot so jih imeli v Londonu, vendar so precej manj izkušeni.

Brez odgovorov

Coates, ki je imel glavno besedo ob pripravi iger v Sidneyju leta 2000, je potožil nad pomanjkljivimi informacijami iz Južne Amerike. "Nihče nam ne more dati odgovorov. Vprašanje, koliko časa bo trajalo, da prideš od prizorišča A do prizorišča B. O tem se nihče ne pogovarja," je sklenil Coates.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.