Šport
28 ogledov

Prišel, da pomaga našim fantom

Jordan bi rad svoje znanje prenesel na mlade slovenske igralce. (Foto: Matej Pod Žurnal24 main
Igra Silverhawksov v napadu bo letos osredotočena na 24-letnega tekača Jordana Capitania, ki prihaja iz Connecticuta. "Tukaj nisem zaradi sebe, ampak zaradi teh fantov, da jim pomagam."
Vabilo
Prvo domačo tekmo lige Cefl bodo Ljubljana Silverhawks igrali z Dukes iz Novega Sada 17. aprila ob 15. uri na Kodeljevem. Ob obisku jim lahko pomagate tako z navijanjem kot finančno (vstopnina bo tri evre). In kakšna so njihova pričakovanja? Preberite v intervjuju s trenerjem Urošem Valantom.

Jordan, teden dni ste pri Silverhawksih. Kakšen je bil vaš prvi vtis?
Takoj sem vzljubil fante in njihovo predanost športu. Nisem vedel, kaj lahko pričakujem, kako tukaj igrajo in koliko jim ta šport pomeni. Trener je rekel, da nekaterih fantov ne podpirajo niti starši, sam pa vidim, da so super fantje, da želijo igrati in zmagovati. Prihajajo na trening in pridno delajo. Z njimi se imam zdaj lepo tudi sam.

Se je bilo težko odločiti za Ljubljano in za Silverhawks?
Ja, bila je težka odločitev. Imel sem tudi nekaj možnosti za igranje v AFL (op. a.: profesionalna liga dvoranskega ameriškega nogometa), a nisem bil prepričan, kam me tisto lahko pripelje. Bolj kot karkoli sem si želel izkušnjo z igranjem v Evropi. Vem, da tukaj ta šport šele raste. Jaz ga igram že 14 let in mi res veliko pomeni. Tukaj bom lahko pomagal mladim fantom in to mi veliko pomeni.

Pričakujete, da boste nosilec igre, da bo igra osredotočena okrog vas?
Želim biti vodja ekipe, tisti, na katerega se bodo lahko vsi zanesli. A če bo igra osredotočena na podaje in ne bom dobival toliko žog, tudi ne bo nič narobe, saj si želim predvsem zmag. Ne zanima me osebna statistika. Je pa res, da želim biti vodja. Fante sem že nekajkrat zbral skupaj in jim dal nekaj lekcij. Tukaj nisem zaradi sebe, ampak zaradi teh fantov, da jim pomagam in jih naučim nekaj novega.

Kako bi opisali svoje kvalitete na mestu tekača?
Sem močan, težko me je spraviti na tla. Za ameriške razmere nisem tako velik, za tukajšnje pa sem. Nisem neverjetno hiter, sem pa močan in se lahko prebijam prek tacklov in dosegam po pet, šest jardov. Lahko tudi dosegam touchdowne? Ja, lahko, a sem bolj osredotočen na prebijanje obrambe in premikanje žoge.

Ekipo že poznate, nasprotnike pa ste videli na videoposnetkih. Kaj pričakujete od sezone?
Nasprotnikov še ne poznam najbolje in tako težko govorim o pričakovanjih. Lahko pa rečem, da od vseh nas pričakujem zmage. Sam pridem na vsako tekmo, da bi zmagal. To je moj cilj. Mislim, da imajo tak cilj tudi drugi fantje ne glede na nasprotnika. Če bomo igrali, kot smo si zadali, lahko zmagamo na vsaki tekmi.

Komaj čakam, da bom spet igral, da bom podrl nekaj fantov v nasprotnikovem dresu.
Jordan Capitanio
Prva tekma s Silverhawks vas čaka to soboto v Beogradu proti prvim favoritom lige Vukovom. Ste že kaj na trnih?
Komaj čakam! Diplomiral sem maja in tako je že skoraj leto in pol od moje zadnje tekme. Komaj čakam, da bom spet igral, da bom podrl nekaj fantov v nasprotnikovem dresu in se spet spomnil, kako je igrati šport, ki ga imam tako rad in ob katerem sem zrasel.

V drugem delu pogovora z Jordanom preberite, ali nogometaši res dobijo najlepša dekleta na kolidžu in ali je O. J. Simpson mladim tekačem še vedno vzor, ali pa ga poznajo le kot zločinca. Tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.