Šport
28 ogledov

Pritožba zavrnjena, Messija čaka sojenje

Messi Real Sociedad Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi se bo moral spopasti s sojenjem, saj je bila njegova pritožba zavrnjena.

Lionela Messija čaka sojenje zaradi domnevne utaje davkov, saj je bila danes zavrnjena njegova pritožba v kateri je trdil, da ni bil seznanjen s početjem svojega očeta, ki je upravljal z njegovimi financami.

Njegov oče Jorge, ki je sicer prevzel vso odgovornost ob začetku procesa, naj bi pravice do trženja sinove podobe prodal preko podjetij v državah kot sta Belize in Urugvaj in se s tem izognil davčnim dolžnostim v Španiji. Že julija je sodnik odločil, da obstajajo dokazi, da bi Messi lahko vedel in se strinjal s finančnimi mahinacijami. 

"Pri tej obliki kriminala ni nujno, da nekdo natančno ve za vse denarne in poslovne transakcije, dovolj je, da je o njih obveščen in da se z njimi strinja," je zapisalo sodišče. Messi je po zadnji raziskave revije Forbes četrti najbogatejši športnik na svetu. Na leto zasluži 65 milijonov dolarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.