Šport
4 ogledov

Priznanje Špancem, ker nas niso izločili

Buffon Italija Španija finale trening Kijev Euro 2012 EPA
Italijanski, šapnski in tudi nevtralni ljubitelji nogometa že nestrpno odštevajo zadnje ure do velikega finala evropskega prvenstva v Ukrajini in na Poljskem. Končni odgovor, kdo bo najboljši bomo dobili nocoj najverjetneje malo pred 23. uro (če ne bo podaljškov). Italijanski kapetan Gianluigi Buffon ne dvomi, da bodo na evropski tron znova stopili naši zahodni sosedi.

"Veste, jaz sem govoril, da ne moremo osvojiti Eura, če bomo igrali tako kot proti Hrvaški, saj nismo znali nadgraditi naše superiornosti. To se je sedaj spremenilo. Nadejam se, da smo sposobni pripraviti presenečenje in vzeti to trofejo," je pred velikim finalom napovedal italijanski kapetan Gianluigi Buffon, ki bo zadnja ovira za španske strelce. Čeprav Buffon ne dvomi v sposobnost svoje ekipe in svojih soigralcev, je breme favorita vendarle raje preložil na ramena aktualnih in svetovnih prvakov: "Lepo je videti, da so Španci zelo motivirani, potem ko so osovjili Euro 2008 in še naslov svetovnih prvakov pred dvema letoma. Ta generacija ve, kako osvojiti veliko tekmovanje in zaradi tega manjšo prednost dajem njim. Oni imajo vedno veliko fantastičnih igralcev. Cenim vse španske nogometaše."

Pri azzurih bo veliko odvisno tudi od razpoloženosti Maria Balotellija, ki je v polfinalu pokopal že Nemce. "Mario je odigral sijajno. Je del fantastične skupine igralcev, naš selektor pa ga je napravil v še boljšega igralca. Jasno pa je, da ima on sam največje zasluge za njegov napredek, ker je naporno vadil, da bi prišel na takšno raven," je problemtaičnega soigralca pohvalil Buffon in se še zahvalil Špancem, ker v skupini niso remizirali s Hrvaško in na ta način izločili Italijo. "Želim dati priznanje Špancem, ker na srečanju proti Hrvaški v skupini niso odigrali tisti remi, ki bi nas izločil iz prvenstva," je dejal Ginaluigi Buffon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.