Šport
23 ogledov

''Propad'' Gulbisa v treh dejanjih

ernests gulbis EPA
Latvijec Ernests Gulbis je na obračunu osmine finala mastersa v Monte Carlu še enkrat dokazal, da ne zna nadzorovati svojih čustev. ''Ernieja'', kot ga radi kličejo navijači, so med obračunom proti Juanu Monacu nekajkrat izdali živci, kar je Argentincu pomagalo, da se je uvrstil v četrtfinale.

Ernests Gulbis je znan po svojem temperamentu, ki mu pogosto preprečuje, da bi izpolnil svoj izjemni teniški potencial. Vročekrvni Latvijec velja za enega izmed najbolj nadarjenih tenisačev med elitno stoterico lestvice ATP, a bolj kot z rezultati navdušuje z nepremišljenimi izjavami in čustvenimi izbruhi. Nedavno je namreč dejal, da nekateri tenisači znotraj prve stoterice sploh ne znajo igrati tenisa.

Zmagovalec treh ATP turnirjev je sezono začel odlično. Marca je v Delray Beachu prekinil več kot dvoletno turnirsko sušo, njegov nalet pa je v četrtem kolu Indian Wellsa ustavil šele kasnejši zmagovalec Rafael Nadal, ki je s tem prekinil Gulbisov niz 13 zmag.

Latvijec je v Monte Carlu, kjer je znanih že vseh osem četrtfinalistov, v prvem kolu premagal Američana Johna Isnerja, v drugem pa se je pomeril z Argentincem Juanom Monacom. Slednji se je izkazal za preveliko oviro, saj je Gulbisa premagal z rezultatom 6:0, 3:6, 6:2. V veliko pomoč, še posebej v tretjem nizu, mu je bil Latvijec sam.

1. dejanje: Začelo se je z uničenim loparjem, ki jo je skupil v osmi igri drugega niza, potem ko je Gulbis prvega izgubil z 0:6. Sodnik je Latvijcu izrekel opozorilo.

2. dejanje: V drugi igri tretjega niza je Gulbis po izgubljeni točki na svoj servis brcnil žogico, zato mu je sodnik izrekel drugo opozorilo, ki že pomeni točko za nasprotnika. Vse bolj nezadovoljno je bilo tudi občinstvo.

3. dejanje: Po izgubljeni drugi igri tretjega niza je Gulbis z loparjem udaril v sodniški stol, zato se je delilec pravice odločil, da ga kaznuje z odvzemom igre. Namesto z 0:2 je Gulbis po novem zaostajal z 0:3 in povratek je bil malo verjeten. Monaco nekaj časa sploh ni vedel, kaj se dogaja, in je Gulbisa čakal na servisni črti, nato pa med sprehodom proti sedežu spregovoril nekaj besed s svojim nasprotnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.