Šport
85 ogledov

Protest prinesel novega zmagovalca

LDV Comanche epa
Prireditelji jadralne regate Sydney - Hobart so z eno uro pribitka kaznovali zmagovalno jadrnico Wild Oats XI, s čimer je ta nazadovala na drugo mesto, zmage pa se tako veseli posadka Comanche.

Tradicionalno, že 73. jadralno regato od Sydneyja do Hobarta, je sicer v sredo z rekordnim časom sprva dobila jadrnica Wild Oats XI, ki je razdaljo zmogla v enem dnevu, osmih urah, 48 minutah in 50 sekundah. S tem je za štiri ure, 42 minut in 30 sekund izboljšala prejšnji dosežek, a izidi dolgo niso bili uradni, saj je drugouvrščena LDV Comanche vložila protest.

Več milijonov vredna Wild Oats XI se je namreč ob izplutju skoraj zaletela, ko je zapuščala zaliv v Sydneyju, in posadka Comanche je dvignila rdečo zastavico v znak protesta. Ta je bil s strani žirije po več kot tri ure trajajočem sestanku sinoči sprejet, zato je jadrnica Wild Oats XI dobila časovni pribitek.

LDV Comanche Wild Oats XI Sydney - Hobart 2017 Sydney - Hobart Šport Vložen protest, rekord pod vprašajem

Comanche je tako zdaj tista jadrnica, ki ji pripada nov rekord na preizkušnji med celinsko Avstralijo in Tasmanijo, ki v dolžini 628 navtičnih milj ali 1163 kilometrov slovi po nevarnih, nepredvidljivih vremenskih razmerah, a je tudi letos, tako kot lani, minila v odličnih pogojih.

Posadka LDV Comanche je vodila praktično ves čas tekmovanja, maksi jadrnica Wild Oats XI pa je tik pred zaključkom prišla do devete zmage, ki pa ji zdaj po enournem pribitku ne pripada več.

Jadranje so začele 103 posadke, najboljše so razvile hitrost tudi do skoraj 30 vozlov. Tretje mesto je osvojila Black Jack, sledili so lanski zmagovalci, ki so se preimenovali v InfoTrac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.