Šport
53 ogledov

Proti Madžarkam brez možnosti

slovenska rokometna reprezentanca slovenija rokomet ženske Simon Maljevac
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Siofoku izgubila proti Madžarski (32:22).

Slovenske rokometašice so v tednu Evropske rokometne zveze odigrale že tretjo pripravljalno tekmo, po dveh preizkušnjah s Čehinjami na Ptuju, kjer so po enkrat zmagale in izgubile, pa so v Siofoku morale priznati premoč močnim Madžarkam.

Slovenke in Madžarke bodo v nedeljskih dopoldanskih urah v mestecu ob Blatnem jezeru igrale še eno pripravljalno tekmo, ta pa bo nekoliko prirejena in bo zavoljo tega zaprta za javnost.

Domačinke evidentno boljše

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja niso bile kos izjemno kakovostnim vzhodnim sosedam, ki so prevladovale od prve do zadnje minute. Slovenke, ki so v tem tednu po uspešnih kvalifikacijah opravile prvi del priprav za decembrsko evropsko prvenstvo na Švedskem, kjer jih v prvem delu tekmovanja v Stockholmu čakajo tekme z gostiteljicami, Srbkinjami in Špankami, so si že na polčasu priigrale velikanski zaostanek devetih golov (8:17). V drugem polčasu so bile veliko bolj enakovredne imenitnim gostiteljicam, v celoti pa jim niso bile kos v nobenem elementu igre.

V slovenski reprezentanci sta bili strelsko najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Tjaša Stanko, ki sta dosegli po pet golov, v madžarski pa Anna Kovacs z devetimi zadetki.

Prijateljska tekma:

Madžarska - Slovenija 32:22 (17:8)
Kovacs 9, Kisfaludy 4; Stanko, Mavsar po 5, Lazović 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.