Šport
27 ogledov

Prva evakuacija že pred uvodnim piskom

policija stade de france euro 2016 Profimedias
Francoska policija je nekaj ur pred začetkom srečanja med Francijo in Romunijo evakuirala del stadiona Stade de France, kjer je potekala uvodna tekma Eura 2016.

Na evropskem prvenstvu v Franciji zaradi povečane nevarnosti terorističnih napadov vladajo poostrene varnostne razmere.

Prireditelji ne nameravajo ničesar prepustiti naključku, zato je za varnost na prizorišču letošnjega Eura zadolženih kar 90.000 policistov, vojakov in varnostnikov.

Prvi dan tekmovanja je z izjemo spopadov med angleškimi navijači in policijo minil brez večjih incidentov, je pa policija nekaj ur pred začetkom uvodnega obračuna evakuirala tiskovno sobo osrednjega stadiona v francoski prestolnici.

Novinarji so morali začasno zapustiti prizorišče, medtem ko so policisti ob pomoči službenih psov prečesali poslopje.

Rutinski pregled naj bi bil preventivne narave in stadion je kmalu zatem lahko nadaljeval z normalnim obratovanjem pred večerno tekmo Francije in Romunije.

Gostiteljica Francija je za organizacijo evropskega prvenstva poostrila varnostne pogoje, potem ko je bila v zadnjih letih tarča večjega števila terorističnih napadov. 

Novembra lani sta v bližini stadiona, kjer sta se takrat na prijateljski tekmi merili Francija in Nemčija, odjeknili dve eksploziji, v katerih je življenje izgubilo več kot 120 ljudi.

Eden od napadalcev je želel celo vstopiti na stadion, kjer se je zbralo več deset tisoč navijačev, vendar so mu vstop preprečile varnostne službe. Moški se je kasneje razstrelil v bližini stadiona.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.