Šport
1457 ogledov

Prva igralka sveta osupnila z novico

naomi osaka Epa
Najboljša teniška igralka na svetu se je odločila za menjavo v ekipi.

Prva teniška igralka sveta Japonka Naomi Osaka se je razšla z nemškim trenerjem srbskega rodu Aleksandrom Bajinom, kar se je zgodilo vsega 17 dni za tem, ko je osvojila prvi letošnji turnir za veliki slam, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu ter se prebila na čelo teniške lestvice WTA.

"Pozdrav vsem, ne delam več skupaj s Sašem. Zahvaljujem se mu za delo in mu želim vse najboljše v prihodnosti," je prek družbenih omrežij presenetljivo novico sporočila 21-letna Japonka.

"Hvala Naomi. Ne želim ti ničesar drugega kot vse najboljše. Kakšna pot. Hvala, ker mi si dovolila biti nekaj časa del nje," je odgovoril Bajin. Leta 1984 je bil rojen v Srbiji, vendar je večino življenja preživel v Nemčiji, kjer je v Münchnu tudi začel teniško kariero. Preden je postal trener, je bil tudi partner na treningih Američanke Serene Williams.

Z Osako je delal komaj dobro leto dni, od konca leta 2017, ko je igralka, katere oče je iz Haitija, mati pa je Japonka, z 72. mesta na svetovni lestvici napredovala na sam vrh.

Osaka je pod vodstvom nekdanjega trenerja osvojila dva zaporedna grand slama in se prebila na vrh računalniške teniške lestvice.

Presenetljivo novico o razhodu je japonski Nikkan Sports pospremil z novico, da je v zadnjem času škripalo v odnosih med igralko, njeno agencijo IMG in trenerjem. Zapisali so, da so nekateri treningi med odprtim prvenstvom Avstralije prejšnji mesec trajali le po deset minut, drugi celo brez prisotnosti trenerja.

Osaka, ki od tretjega leta živi v ZDA, je z Bajinom lani osvojila tudi prestižni Indian Wells ter nato OP ZDA v New Yorku, Bajin pa je prejel nagrado za trenerja leta turneje WTA.

saša bajin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.