Šport
14 ogledov

Prva predstavitev kandidatov za vrh OKS

Vehovar, Janković, Gabrovec Saša Despot
Kandidati za predsednika OKS Zoran Janković, Bogdan Gabrovec in Andraž Vehovar so spregovorili, zakaj so se odločili za kandidaturo, kakšno je stanje v slovenskem športu, kako obdržati vrhunsko raven rezultatov in kakšni so njihovi konkretni predlogi.

"Moja odločitev je bila lahka. Celo življenje sem v športu, izhajam iz športne družine. Odločitev o kandidaturi je bila zame naravna," je bil na vprašanje, zakaj se je odločil za kandidaturo, kratek Vehovar.

V nekaj stavkih je svojo odločitev strnil tudi Gabrovec: "Po 50-letni karieri, od športnika, do trenerja, selektorja in predsednika Judo zveze Slovenije, sem prepričan, da lahko izkušnje na ustrezen način prenesem na OKS. Ne zato, ker bi bilo dosedanje delo slabo, ampak z načinom, ki je bil v 20 letih potrjen v Judo zvezi Slovenije."

"Ne kandidiram proti kolegoma, kandidiram, da bi bilo športu v Sloveniji bolje, kako nadomestiti Janeza Kocijančiča, ki je tudi moj prijatelj. Sem tisti, ki lahko zagotovi, kar je športu najpotrebnejše. Nujno je treba spremeniti zakonodajo na področju financiranja. Šport je zame način življenja, podobno se odvija v gospodarstvu. Veljajo uspehi, v športu bleferji ne uspejo. S športom sem povezan na drug način kot oba cenjena kolega. Vesel sem vseh uspehov in si želim pogoje, da se bodo ti uspehi nadaljevali," pa je bil ob uvodnem vprašanju nekoliko daljši Janković.

Vehovar je prepričan, da stanje v slovenskem športu ni tako slabo, je pa precej težje, kot je bilo. Temu mnenju se je pridružil tudi Gabrovec, medtem ko Janković verjame, da je stanje slabo. Predvsem ga moti, da je premalo pozornosti posvečene življenju športnikov po koncu njihovih karier in da je premalo mladih v športu.

Gabrovec je napovedal, da bo 16. decembra, ne glede na rezultat volilne skupščine OKS, odstopil s položaja predsednika Judo zveze Slovenije, saj meni, da je 20 let vodenja dovolj.

Janković verjame, da je njegova največja prednost v primerjavi s protikandidatoma povezava športa in gospodarstva, Vehovar svojo največjo dodano vrednost vidi v tem, da je v športu od malega in ga pozna z vseh plati, Gabrovec pa je odgovoril, da sicer ni nikoli bil vrhunski športnik, vendar ima izkušnje z vodenjem, kar je dokazal v judoističnih krogih in tudi v OKS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.