Šport
252 ogledov

Prva zmaga Slovenca na tako visoki ravni

golf turnir
Žan Luka Štirn prvi Slovenec z zmago na Golf Pro Touru.

Ljubljančan Žan Luka Štirn je postal prvi Slovenec z zmago na nemški seriji turnirjev Golf Pro Tour, ki je ena od treh satelitov organizacije European Tour. Najboljši je bil na igrišču Haugschlag v Avstriji, kjer so si udeleženci razdelili 30.000 evrov nagradnega sklada. Zmagovalec je prijel pet tisočakov.

Štirn je tridnevni turnir, ki je potekal v dežju, soncu in celo snegu, odigral 13 udarcev pod parom in s tem za en udarec prehitel Čeha Jana Cafoureka in za dva udarca domačina Floriana Schweighoferja. 

Z zmago in tremi uvrstitvami med prvih deset na uvodnih štirih turnirjev sezone v Egiptu je Žan Luka Štirn napredoval na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim je le Francoz Clement Guichard.

Prvih pet tekmovalcev na koncu sezone, ki poteka v sedmih državah (Egiptu, Nemčiji, Avstriji, Španiji, Poljski, Češki in na Nizozemskem), bo dobilo pravico za nastop na seriji challenge European Tour v 2024.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.