Šport
31 ogledov

Prvaki poklapani z Jesenic

Člani navijaške skupine Ultras red so si želeli pretep z Green Dragonsi. Žurnal24 main
Hokejisti Acroni Jesenic so brez milosti povozili mnogo bogatejši klub iz Salzburga s 5:0, ZM Olimpija pa je po dokaj neprepričljivi predstavi proti Dunajčanom sicer izvlekla kazenske strele, a na koncu imela manj sreče.
 

Liga Ebel, 15. kolo

Dunaj : ZM Olimpija 2:1*
A. Jesenice : Salzburg 5:0
Linz : Alba Volan 4:2
Gradec : VSV Beljak 3:1
KAC Celovec : Innsbruck 4:3
* -
po kazenskih strelih

Acroni Jesenice so v silovitem naletu. V torkovem 15. kolu avstrijske lige Ebel so že osmič zapored zmagali, tokrat na domačem ledu proti lanskim prvakom iz Salzburga . Dvorana Podmežakla tudi po sedmih tekmah tako ostaja neosvojljiva trdnjava. Gorenjci so pred 3000 gledalci sicer lepo začeli - v 10. minuti je Markus Matthiasson zadrsal za gostujoči gol in podal pred vrata, kjer se je najbolje znašel Jurij Goličič in povedel na 1:0. V nadaljevanju so „železarji“ popustili in v drugi tretjini pokazali bore malo. V premoru med zadnjo tretjino pa jih je trener Kim Collins očitno odlično motiviral, saj so v zadnjih dvajsetih minutah dobesedno prerešetali mreži salzburžanov. Začel je Mitja Sotlar v 44. minuti, nadaljevala sta Anže Terlikar v 48. in minuto pozneje s svojim drugim golom Goličič, končni izid pa je šest minut pred koncem postavil Boris Pretnar .

Alex Westlund je klonil po kazenskih strelih.© SPS

 
Igralci ZM Olimpije so tokrat na Dunaju palice prekrižali z vodilnim moštvom lige Ebel, Vienna Capitalsi . „Zmaji“, ki so v prejšnjem krogu z zmago proti Linzu prekinili niz treh zaporednih porazov, so tudi tokrat slabše začeli. Močan udarec jim je že v 5. minuti z zadetkom prizadejal bivši Jeseničan Aaron Fox . Celoten srednji del tekme so se trudili uloviti izenačenje, izpostaviti velja tudi (pre)borbeno igro Mateja Hočevarja , ki je bil v tem deli izključen kar trikrat. Toda kdor čaka, dočaka. Tako želeni zadetek je za Ljubljančane prišel v 54. minuti, dosegel pa ga je že omenjeni Hočevar. Tekma se je končala z neodločenim izidom in zadišalo je po kazenskih strelih, kjer so imeli ljubljanski hokejisti tokrat manj sreče. Smrtni udarec jim je zadal David Rodman in zmaga z 2:1 je pripadla domačinom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.