Šport
21 ogledov

Prvaki spet v igri, Pingvini spet spredaj

chiacago blackhawks Reuters
Branilci naslova, igralci Chicaga, so na tretji tekmi prvega kroga končnice zahodne konference premagali St. Louis z 2:0 in zaostanek v zmagah znižali na 1:2.


Eden izmed junakov je bil vratar Corey Crawford, ki je obranil vseh 34 strelov in dosegel svoj tretji shutout v končnicah. "Osredotočam se na vsak strel posebej. Nočem, da mi med tekmo po glavi roji kaj drugega," je dejal Crawford, ki so ga navijači nagradili z glasnimi vzkliki njegovega imena. Strelca za Chicago, ki je igral brez kaznovanega Brenta Seabrooka, sta bila Jonathan Toews in Marcus Kruger.

Wildi in Starsi znižali zaostanek

Minnesota je po podaljšku z zadetkom Mikaela Granlunda premagala Colorado z 1:0 in zdaj prav tako v zmagah zaostaja z 1:2. "Igrali smo res dobro. Pripravljali smo si priložnosti in bili nagrajeni. Moramo le nadaljevati v takšnem slogu," je po tekmi povedal Granlund, ki je zmagoviti zadetek zabil po lepem preigravanju pred vrati Colorada in strelu v padcu. Kljub prejetemu golu je bil eden izmed boljših na ledu vratar Colorada Semjon Varlamov, ki je obranil 45 strelov.

Na 1:2 v zmagah je znižal tudi Dallas, ki je tokrat s 3:0 odpravil Anaheim. Tudi na tej tekmi je eno izmed ključnih vlog igral vratar, in sicer Kari Lehtonen, ki je zaustavil vseh 37 strelov tekmecev iz Kalifornije. "Bilo je neverjetno. To je bil Kari v vsem svojem sijaju. Obranil je nekaj strelov v ključnih trenutkih in nas držal v igri. Pravzaprav je on zaslužen za našo zmago," je povedal Jamie Benn, eden izmed strelcev za Dallas.

Pingvini zrežirali preobrat

Edini obračun vzhodne konference je dobil Pittsburgh, ki je v gosteh s 4:3 zmagal pri Columbusu in v zmagah vodi z 2:1. Pingvini so zaostajali že z 1:3, nato pa so med šesto in deveto minuto zadnje tretjine za preobrat poskrbeli Brandon Sutter, Lee Stempniak in Jussi Jokinen.

"Ni ravno idealno, ko zaostajaš z 1:2, nato pa dobiš še en zadetek. Po navadi se tako ne dobivajo tekme. Toda pokazali smo pravi značaj in veliko potrpežljivosti," je po tekmi dejal kapetan Pittsburgha Sidney Crosby.

Liga NHL, izidi:

Vzhod:
Columbus Blue Jackets : Pittsburgh Penguins 3:4  /1:2/

Zahodna konferenca:
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 1:0*  /1:2/
Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 2:0  /1:2/
Dallas Stars : Anaheim Ducks 3:0  /1:2/

* – po podaljšku
/X:Y/
– izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.