Šport
91 ogledov

Prvaki v velikih težavah

Vancouver Canucks Profimedia
Prvak St. Louis zaostaja z 0:2 v zmagah, Montreal nadigral Philadelphio.

Zmagovalna ekipa zadnjega Stanleyjevega pokala St. Louis Blues je v prvem krogu končnice v severnoameriški hokejski ligi NHL še drugič izgubila proti Vancouvru Canucks in v seriji na štiri zmage zaostaja z 0:2. Tokrat je kanadsko moštvo zmagalo po podaljšku s 4:3.

St. Louis je po golu Eliasa Petterssona v 46. minuti zaostajal z 1:3, potem pa sta za izenačenje poskrbela Sammy Blais z znižanjem zaostanka v 50. minuti in Jaden Schwartz z golom za 3:3 sedem sekund pred koncem rednega dela. V šesti minuti podaljška pa je drugič na tekmi zadel Bo Horvat in Vancouvru zagotovil vodstvo z 2:0 v zmagah.

Druga ekipa rednega dela v zahodni konferenci Colorado Avalanche prav tako vodi z 2:0 v zmagah. Hokejisti Colorada so Arizono Coyotes tokrat premagali s 3:2. Odločilni gol je v 58. minuti dosegel Andre Burakovsky.

Za presenečenje pa so poskrbeli osmi Montreal Canadiens, ki so s 5:0 premagal prvo ekipo rednega dela v vzhodni konferenci Philadelphio Flyers in izid v zmagah izenačili na 1:1. Dvakrat sta se med strelce vpisala Tomas Tatar in Jesperi Kotkaniemi.

"V vseh elementih igre smo jih danes dobili po ta zadnji. Bili so močnejši, boljši, natančnejši, kot mi," je po koncu premoč nasprotnika priznal trener Philadelhie Alain Vigneault.

Na polovici poti do uvrstitve v drugi krog končnice je tudi ekipa New York Islanders, ki je bila še drugič boljša od Washington Capitals. Tokrat je bilo 5:2 za šesto ekipo rednega dela, za Washington je oba gola dosegel Aleksander Ovečkin.

Ekipi Calgary Flames in Dallas Stars sta odigrali že tretjo medsebojno tekmo, z 2:1 v zmagah je povedel Calgary, ki je bil od Teksašanov tokrat boljši z 2:0.

* Izidi:
* Vzhod:
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens  0:5
(izid v zmagah je izenačen na 1:1)

Washington Capitals - New York Islanders  2:5
(New York vodi z 2:0 v zmagah)

* Zahod:
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes      3:2
(Colorado vodi z 2:0 v zmagah)

St. Louis Blues - Vancouver Canucks       3:4 (podaljšek)
(St. Louis vodi z 2:0 v zmagah)

Calgary Flames - Dallas Stars             2:0
(Calgary vodi z 2:1 v zmagah)

* Ekipe igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.