Šport
50 ogledov

Znani vsi udeleženci končnice

Toronto Maple Leafs Columbus Blue Jackets Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so bile v noči na ponedeljek odigrane tri tekme.

Ekipa Columbus Blue Jackets je s 3:0 na peti tekmi kvalifikacij premagala Toronto Maple Leafs in se s 3:2 v zmagah kot zadnja ekipa uvrstila v končnico. V Torontu je Joonas Korpisalo zaustavil vseh 33 strelov Javorjevih listov, na drugi strani so zadeli Zach Werenski, Liam Foudy in Nick Foligno.

Columbus se bo v končnici najprej pomeril s Tampo Bay Lightning, kar bo ponovitev prvega kroga dvoboja vzhodnega dela NHL iz prejšnje sezone, ko so bili kot veliko presenečenje boljši Modri jopiči.

Hokejisti Tampa Bay so v tej sezoni drugi nosilci in s tem prav tako favoriti kot lani, ko so redni del končali kot najboljša ekipa z osvojitvijo predsedniškega pokala.

Philadelphia Flyers NHL Šport Letalci in Zlati vitezi potrdili prvo mesto

V ligi sta bili sinoči še dve srečanji. Igralci Washington Capitals so ugnali Boston Bruins v dvoboju zadnjeuvrščenih ekip v tekmah za razvrstitev in na vzhodnem delu osvojili tretje mesto. Bilo je z 2:1.

Prav tak je bil tudi izid partije med ekipama St. Louis Blues, branilko naslova prvaka, in Dallas Stars. V njej so slednji zmagali šele po kazenskih strelih in si zagotovili mesto tretjega nosilca na zahodnem delu NHL, St. Louis pa bo začel končnico šele s četrtega položaja. Za aktualne prvake je zadel Robert Thomas, vratar Jake Allen je zbral 37 obramb, vendar je bilo to premalo za zmago. V rednem delu je za izenačenje izida Joe Pavelski poskrbel vsega 31 sekund pred koncem rednega dela. Kazahstanec Anton Hudobin je imel precej manj dela v vratih od Allena, imel je 22 uspešnih posredovanj. Edini in odločilni gol v kazenskih strelih je zabil Rus Denis Gurjanov.

NHL, izidi:

Kvalifikacije za končnico:
Vzhod (Toronto):
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets  0:3
(Columbus slavil s 3:2 v zmagah)

Razvrstitev za končnico:
Vzhod (Toronto):
Washington Capitals - Boston Bruins          2:1
Lestvica:
1. Philadelphie 3 3 0 11:3   6 točk
2. Tampa Bay    3 2 1  7:8   4
3. Washington   3 1 2  5:7   3
4. Boston       3 0 3  4:9   0

Zahod (Edmonton):
St. Louis Blues - Dallas Stars               1:2 (kazenski streli)
Lestvica:
1. Vegas        3 3 0 15:10  6
2. Colorado     3 2 1  9:5   5
3. Dallas       3 1 2  5:10  2
4. St. Louis    3 0 3  6:10  1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice