Šport
388 ogledov

Prvi dokazi v primeru Venus Williams

venus williams nesreča YouTube
Ameriška teniška igralka Venus Williams ni odgovorna za prometno nesrečo s smrtnim izidom, kažejo prvi izsledki preiskave.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Venus Williams je v času prometne nesreče,  ki je zahtevala življenje 78-letnega moškega, vozila po predpisih, je sporočila policija in v javnost lansirala posnetek varnostne kamere, ki teniško zvezdnico razbremenjuje krivde. Preiskava je še v teku.

venus williams | Avtor: EPA EPA
Williamsova je sodeč po prvih ugotovitvah pravilno zapeljala v križišče, a je morala počakati avtomobil, ki je pripeljal z leve in ji nepričakovano zaprl pot.

Posledično naj bi v križišču ostala predolgo in zamudila zeleni interval, ko pa je pot nadaljevala, je z desne strani, prav tako po predpisih, pripeljal avtomobil Barsonovih in trčenje je bilo neizbežno.

"Nove informacije so še vedno predmet preiskave," so sporočili s policije. Barsonova sta v nesreči utrpela hude poškodbe, 78-letni moški, ki je sedel na sopotnikovem sedežu, pa je slaba dva tedna kasneje umrl v bolnišnici. Družina je proti teniški zvezdnici vložila tožbo.

Wiliamsova je trenutno na Wimbledonu, kjer se je uspešno uvrstila v osmino finala. Novinarji so jo po zmagi v prvem krogu povprašali o nesreči, a je bila tiskovna konferenca nato prekinjena, saj ni mogla zadrževati solz. V nadaljevanju turnirja se o prometni nesreči ni več govorilo.

PREBERITE ŠE: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.